Gulyás Gergely: Két ütemben lehet nyitás itthon





Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón ismertette a legfontosabb tudnivalókat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.05.
tájékoztatás

Péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be a legújabb kormányzati lépésekről.

Orbán Viktor elmondta, hogy egyrészt van az oltottak és a fertőzésen átesettek száma, és ezen személyek száma március elejére el fogja érni az egymilliót. Minden 60 év feletti állampolgárt be fogunk oltani március 15-ig, akik regisztráltak. Április elejére kétmillió beoltott ember lesz, és ha a kínai vakcinát is használni tudjuk, akkor április elejére több mint kétmillió beoltott lesz. Jövő héten már orosz vakcinával is oltani fogunk – mondta a kormányfő.

„Fontos, hogy a kormány olyan döntéseket hozzon, ami a magyar emberek érdekeit támogatja„ - mondta el Gulyás Gergely.

Február közepén indul az online nemzeti konzultáció

A járványügyi szakemberek véleménye továbbra is döntő szempont a kormány lépéseinek kialakításakor, de mindezek mellett az emberek véleményére is kíváncsi a kormány. Éppen ezért február 15-től online nemzeti konzultáció indul a nyitásról - mondta Gulyás Gergely.

Stagnál a fertőzöttek száma

A miniszter szerint azért történt stagnálás a hazai járványügyi adatokban, mert a vírus mutáns törzsének a terjedése itthon is megjelent. A vírus mutáns változata gyorsabban terjed. Reméljük, hogy a harmaduk hullám megelőzhető lesz - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Két ütemben lehet nyitás itthon

Legalább két ütemben (március elején és április elején) lehet nyitás itthon, de ehhez mindenkinek be kell tartania a védelmi intézkedéseket - mondta Gulyás. Februárban és márciusban nagyobb arányban lehet majd beoltani az embereket, mivel a kormánynak szerződése van az oroszokkal és a kínaiakkal. Most a regisztráció alapú oltás zajlik - tette hozzá.

Életbe lép a rendelet

Február 1. és május 31. között az állami és önkormányzati ingatlanok bérlése után nem kell bérleti díjat fizetni étteremnek, kávézónak és edzőteremnek - mondta Gulyás Gergely.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás