RETRO RÁDIÓ

Drámai számok: közel hétezer új fertőzött a szomszédban





Továbbra is magas napi fertőzöttségi adatokat közölnek a keleti szomszédunknál.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.29.
világjárvány külföld védekezés

Ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, keddre a vasárnapi visszaesés után ismét csaknem hétezer új beteget és több mint 230 halálos áldozatot jegyeztek fel egy nap alatt, ugyanakkor kiemelkedően magas, 16 ezer fölötti lett a gyógyultak száma is.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 6988 esettel 1 037 362-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 232 áldozattal 18 081-re. Eddig 681 835-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 16 ezren, az aktív betegek száma így több mint kilencezerrel 337 446-ra csökkent. Vasárnap regisztrálták hosszú ideje a legalacsonyabb számú, 4385 új fertőzéses esetet az országban.

A legtöbb új beteget, 953-at az elmúlt napon ismét az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben már meghaladta a 109 ezret, az elhunytaké pedig 21-gyel 1875-re emelkedett. Előző nap az országban 1298 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Fotó: AFP

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese egy tévéműsorban közölte, hogy Ukrajnában továbbra is dolgoznak egy hazai fejlesztésű, koronavírus-ellenes vakcinán. Kijelentette ugyanakkor, szerinte nem érdemes abban bízni, hogy az ország hazai gyártású oltóanyaggal felveheti a küzdelmet a jelenlegi járvánnyal szemben.

Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke pedig a Facebookon arról számolt be, hogy az országba külföldről beérkező oltóanyagok számára Kijevben terveznek létrehozni egy központi tároló, illetve elosztó központot. A több százezer adag oltás tárolására alkalmas hűtőberendezésekkel felszerelt logisztikai központ várhatóan vagy benn a fővárosban, vagy azon kívül, a Boriszpil nemzetközi repülőtér közelében lesz. Az ukrán kormány várakozásai szerint az első adag oltóanyagok talán már februárban megérkezhetnek Ukrajnába gyártó, illetve közvetítő országokból, márciusban várható a COVAX elnevezésű nemzetközi kezdeményezésen keresztül az Ukrajnának beígért 8 millió dózis első csomagjának érkezése - emlékeztetett az UNIAN hírügynökség.





Ezeket olvastad már?
Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás