RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, hol adventi vásározhatunk és melyik járatokat sűrítette a BKK.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.24.
ez lesz ma online Budapest BKK aktuális november 24

Online adventi vásár várja a magyarokat

Szinte elképzelhetetlennek tűnik az ünnepi időszak adventi vásár nélkül. Az egyre fokozódó koronavírus járvány úgy tűnik, a karácsonyi készülődést se kíméli, de leleményes honfitársaink igyekeznek - ha csak virtuálisan is - megidézni a nappalinkba a Vörösmarty téri nyüzsgés hangulatát. A #vegyélhazait online kampányában mától egészen december 6-ig a virtuális térben vásárolhatjuk meg azokat a karácsonyi ajándékainkat, amiket valamelyik karácsonyi forgatagban vettünk volna meg. A program szervezői számára fontos, hogy az adventi koszorúk, kopogtatók, kozmetikumok, kézzel készített kendők, maszkok, mesekönyvek magyar cégek termékei legyenek, ezzel is segítve őket a járvány alatt. Részletek: www.vegyelhazait.hu

Fotó: Shutterstock

December 10-ig biztos nem lesz vásár

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt a magyar kormány rendelete szerint december 10-ig biztosan nem lehet adventi vásárokat rendezni. A rendelet szerint esti kijárási korlátozás mellett 10 főnél nem lehetnek egyszerre többen egy helyen, és a csoportosulások sem megengedhetők, így idén advent első két vasárnapját még biztosan otthon töltjük.

Fotó: Shutterstock

Az online kereskedőket figyeli a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai év végéig ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó webáruházakat. Így akik, az online térben árulják termékeiket, érdemes odafigyelniük minden apró részletre, ha szeretnék elkerülni a büntetéseket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Salamon elárulja, mit játszik ma a Fradi a Juve ellen

Óriási meglepetésre számít Salamon, a Metropol focijós mosómedvéje a ma esti Ferencváros-Juventus meccsen. A Budakeszi Vadaspark cuki jószágának szakmai véleménye szerint ugyanis a létfontosságú mérkőzést fiaink nyerik ma este. A torkos szakértő elé letettek két papírt; az egyiken a Ferencváros a másikon a Juventus neve állt, némi jutalomfalattal díszítve.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

- Bölcs Salamon, tekints a jövőbe! Edd meg először azt a jutalomfalatot, amelyik csapat ma este győzni fog - hangzott el a kérés a mosómedve felé, aki gondolkodás nélkül a zöld-fehérek jutifalatára vetette rá magát.

Salamon komoly szaktekintélynek minősül: legutóbb a magyar-török meccset tippelte meg nekünk, és a megérzése csont nélkül bejött; 2-0-ra legyőztük Törökországot, amivel a csoportunk élére ugrottunk a Nemzetek Ligájában.

Ezeket a járatokat sűrítette a BKK

A lehető legtöbb járművét állította forgalomba a BKK a reggeli illetve a délutáni csúcsidőben a város legnagyobb gerincvonalain. A Budapesti közlekedési Központ közleménye szerint az M3 és az M4 metró, az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos vonalán, valamint a budai fonódó villamoshálózaton és a Rákóczi úti tengelyen közlekedő buszjáratokat maximalizálták. A vállalat a nagyobb kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló járatok számát is növelte, így a 9-es, a 23-as, a 31-es, a 32-es, a 85-ös, a 95-ös, a 105-ös, a 151-es, a 159-es busz, valamint a 76-os és a 79M trolibuszok is sűrűbben járnak.

Fotó: Metropol

Applikációval fejlesztik az ADHD-s gyerekeket

Különleges online program segítségével diagnosztizálják és fejlesztik az ADHD és ASD-ben szenvedő gyereket a 11. kerületben az ELTE Alfa Generációs laborjában. A hiperaktivitással és autizmussal élő gyerekeket még jobban megvisel a koronavírus-járvány miatti bezártság, de az új telefonos módszer segítségével jelentősen, akár otthon is fejleszthető a mozgásuk. További információ az www. alfageneracio.hu oldalon.

Közlekedési kisokos

  • November 30-ig terelve jár a 93-as, (Kőbánya-Kispest M / Szemeretelep vasútállomás) és a 93A (Kőbánya-Kispest M / Pestszentlőrinc, Fedezék utca) autóbuszok. Építkezés miatt az Üllői út – Darányi Ignác utca útvonalon nem érintik a Kispest vasútállomást, a Bozsik Stadiont, a Kispesti temetőt és a Csapó utcai megállókat
  • Számos buszmegállót helyeztek át Budán, miután lezárták a Várfok utcát. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
  • A Lehel tér és a Nagyvárad tér között nem közlekedik a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket az M14-es pótlóbusz igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok és a 254M autóbusz könnyíti meg.
  • Mától egészen december hatodika üzemzárásig terelve közlekedik a 32-es busz Angyalföldön. A járat nem érinti a XIII. kerületi Béke utca megállót a következő két hétben. További változás, hogy az autóbusz Pap Károly utca megállóját áthelyezték a megszokott helyről. Az említett szakaszon autóbuszos pótlás nem várható.
  • Egészen péntekig várható komolyan átalakul a XXI. kerület déli részének közlekedése. A 279-es és a 279B autóbusz Bányató út megállóját áthelyezték a Csepeli úton a Bányató út előtt kijelölt ideiglenes megállóba közúti építkezés miatt. A csere egészen november 27-e reggel 8:00-ig tart majd.




  • Ezeket olvastad már?
    Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

    Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás