Fokozatosan építi vissza a magyar kormány a 13. havi nyugdíjat. A visszaépítés négy részletben történik, amelynek első heti részletét, februárban már megkapták a nyugdíjasok. Jövő februárban kétheti, 2023-ban háromheti juttatást kapnak a szépkorúak, akik 2024-ben kapják meg először a teljes összegű 13. havi nyugdíjat.

Ennek kapcsán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Facebook-oldalára feltöltött videójában is bejelentést tett.

„A kormány megbecsüli a nyugdíjasokat! A jövő évi költségvetésben is benne van a fedezete a 13. havi nyugdíj következő részletének. Ez azt jelenti tehát, hogy folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése. Jövőre már félhavi nyugdíjat kaphatnak meg a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Ez összesen két és fél millió embert érint majd Magyarországon. Emellett bízunk abban is, hogy jövőre is tudunk nyugdíjprémiumot fizetni, mert majd a gazdaságnak a növekedése is lehetővé teszi ezt számunkra. Tehát: jövőre is megbecsüljük a nyugdíjasokat” – jelentette ki videójában a miniszter.

Megbecsüljük a nyugdíjasokat. Folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, jövőre már félhavi nyugdíjat kaphatnak az erre jogosultak.

Posted by Magyarország Kormánya on Wednesday, June 2, 2021