A 29 éves biztonsági őrként dolgozó Tony Garnett 28 éves élettársával és két közös gyermekükkel élt Bradforban, amikor látva az orosz–ukrán háború szörnyűségeit és úgy gondolták, hogy segédkezet nyújtanak egy menekültnek. A brit apukát végül a Facebookon mutatták be Sofiiának, akinek felajánlotta, hogy támogatója lesz az országban.

Az Ukrajnában informatikai menedzserként dolgozó lány végül megkapta a vízumot az országba lépéshez, és így fogadta otthonába a brit pár a mindössze 22 éves Sofia Karkadymát, aki Lviv városából menekült az Egyesült Királyságba. A fiatalok szimpatikusak voltak egymásnak, azonnal megtalálták egymással a közös hangot olyannyira, hogy a beköltözést követően mindössze tíz nappal Tony úgy döntött, hátrahagyja addigi otthonát, párját és gyerekeit, és fiatal kedvesével kezd új életet.

A menekülteket sok esetben közös szálláson helyezik el Fotó: Metropol/NZ

Életünk hátralévő részét együtt tervezzük” – nyilatkozta a férfi.

„Amint megláttam, megkedveltem őt” – vallotta be Sofia, majd hozzátette:

„Nagyon gyors volt, de ez a szerelmi történetünk. Tudom, hogy az emberek rosszat fognak gondolni rólam, de megtörtént. Láttam, hogy milyen boldogtalan Tony.”

Nem győznek mentegetőzni

A történtek megdöbbentették a kétgyermekes apa immár expárját. Tonynak erről csak ennyi volt a véleménye:

Nagyon sajnálom, amin Lorna keresztül megy, ez nem az ő hibája volt, és nem arról volt szó, hogy rosszul csinált volna valamit is. Nem akartunk senkit megbántani” – állítja a férfi.

„Sajnáljuk a fájdalmat, amit okoztunk, de olyan a kapcsolatom Sofiával, amilyen még soha nem volt. Életünk hátralévő részét együtt tervezzük. Tudom, hogy az emberek azt hiszik, hogy ez túl gyorsan történt, de Sofia és én tudjuk, hogy ez így van” – nyilatkozta Tony.

Én csak azt akartam, hogy helyesen cselekedjek, és tetőt biztosítsak egy rászoruló ember számára, legyen az akár férfi, akár nő. De Sofia volt az, aki belépett az életembe, és ezért mindig hálás leszek” – hangsúlyozta a fiatalember a The Sunnak adott interjúban.

Azóta az újdonsült szerelmespár közös jövőjét tervezi, és közösen nézeget lakásokat, ahol megkezdhetik közös életüket.