RETRO RÁDIÓ

Szívszorító tárgyaláson van túl VV Fanni édesanyja, nem bírta könnyek nélkül





A gyászoló asszonynak nemcsak azzal a fájdalommal kell megküzdenie, hogy máig nem tudja, hol van a lánya holtteste, közben a gyanúsított, B. László védekezését is hallgatnia kell.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.16.
vv fanni

Hangos veszekedés közepette zajlott tegnap VV Fanni gyilkossági ügyének tárgyalása, ahol B. László vádlott arról igyekezett meggyőzni a bíróságot, hogy nem volt egyedül, amikor elvitték a fiatal lány testét, hanem vele volt Fanni legjobb barátnője, B. Erika is.

(Fotó: Bors/Dombóvári Tamás)

A nőt tanúként hívta be kedd reggel a Fővárosi Törvényszék, ahol B. Lászlóval szembesítették. A két ember gyökeresen mást vallott. Míg a gyanúsított azt állította, hogy vele volt Erika azon az ominózus 2017-es estén, addig a nő azt mondta: semmi köze a barátnője, Novozánszki Fanni eltűnéséhez. A felek egy órát veszekedtek a bíróságon, ahol olyan elképesztő gondolatok születtek, hogy a hallgatóság körében ülőknek többször is kikerekedett a szemük – számolt be a helyszínről a Bors.

Lászlót az eltűnés éjszakáján és másnap hajnalban is számtalan kamera rögzítette, ahogyan Fannival a karjában elhagyja a budapesti lakást. De arról is van felvétel, ahogy leparkol Siófokon, majd átöltözik síruhába, és többször elindul kocsival, majd tíz vagy húsz perc után újra hazamegy. A férfi ezt azzal magyarázta, hogy nagyon feledékeny, és mindig vissza kell mennie, ha elindult, hogy megnézze, bezárta-e az ajtót és kihúzta-e a vasalót…

Az ügy négy éve tart, a lány holtteste azonban a mai napig nincs meg. B. László viselkedése miatt a lány családja úgy érzi, ostobának nézik őket.

A család képviseletében dr. Lichy József ügyvéd a tárgyalás után beszélt Fanni édesanyjával, aki teljesen kikészült a tár­gyalóteremben történtek miatt.

Az imént tájékoztattam Fanni édesanyját, percekig szóhoz sem tudott jutni – kezdte a Borsnak az ügyvéd, majd így folytatta:

Bár négy éve tart az ügy, de a szegény asszony még most is elsírja magát minden tárgyalás után. Ezúttal is ez történt. Harag, düh és kétségbeesés van benne, amiért ilyen hosszú ideje nem derült ki az igazság. Minden tárgyalással feltépik a sebeit – mondta az ügyvéd.

Belegondolni is nehéz, hogy milyen szörnyű érzés lehet Fanni édesanyjának, hogy a mai napig nem tudja, hol a gyermeke, és még ha el is fogadta, hogy meghalt, a legnagyobb fájdalma, hogy nincs egy sír, ahová kijárhat emlékezni.

(Fotó: Bors)

Nincs esélye B. Lászlónak, az a védekezés, amibe ő kapaszkodik és ahogyan védekezik, önmagáért beszél – folytatta Lichy József. – Úgy érzem, hogy ez az ember azt hiszi, körülötte mindenki más ostoba. Azt gondolja, hogy elfogadható, hogy ugyan bemérte őt az FBI a Duna-parton, de azt mondja, nem járt arra. Felveszi a kamera, hogy befordul a Duna-partra, de azt állítja a felvételeken látható Citroën nem az ő kocsija… – tárta szét a karját az ügyvéd. – Siófokon benne volt a mosógépben Fanni hajszála, de ragaszkodik ahhoz, hogy a lány nem volt ott. Fanni vérével van tele a kocsi csomagtartója, de azzal érvel, hogy marhahúsból származik. Jogos, hogy védi saját magát, de az, hogy mindig szembemegy a tényekkel, csak azt mutatja, hogy ez az illető maga sem gondolja komolyan, amit mond. Megítélésem szerint mindez csak elmélyíti a vele szemben felmerült vádat. Meglepő, hogy azt hiszi, mindezt beveszi az igazságszolgáltatás – magyarázta az ügyvéd, aki szerint a felelősség hárítása sem lesz jó pont a bíróság előtt.

B. László megpróbálja a barátnőre, Erikára tolni a büntetőjogi felelősséget. Olyan mértékben nyakatekert és kacifántos a védekezési felfogása, hogy már magam is kételkedem abban, átlátja, hogy a védekezése mit képvisel.

Ha a vád alapos lesz, és elítélik, biztos lehet benne, hogy sokáig rács mögött marad. Megdöbbentő, hogy még egy minimális enyhítő körülménnyel sem áll elő. Nem tanúsít megbánást, nem segít felderíteni a test hollétét. Ősszel fogja megtudni, hogy ezért mit érdemel. Remélem, a döntés hoz majd valamelyest enyhülést a család fájdalmára!





Ezeket olvastad már?
„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Végre jó hírek érkeztek: fellélegezhet a brit királyi család

Végre jó hírek érkeztek: fellélegezhet a brit királyi család

Megalázták Katalin hercegnét, óriási a felháborodás

Megalázták Katalin hercegnét, óriási a felháborodás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás