Mint arról már korábban a Metropol is beszámolt, a nyomozás már 2020. december 16-án elkezdődött – közölték kedden igazságügyi források.

A 72 éves filmsztár ellen 2018 augusztus végén tettek feljelentést Aix-en-Provence ügyészségén, ahol el is indították a nyomozást, amelyet később áthelyeztek Párizsba.

A panaszos, a 25 éves Elodie Tuaillon-Hibon színésznő és táncosnő, aki azzal vádolja Dépardieu-t, hogy 2018 augusztusában két esetben is szexuális támadást követett el ellene a színész párizsi otthonában.

Az ügyet kilenc hónapi vizsgálódás után 2019 júniusban vádemelés nélkül lezárta a párizsi ügyészség, majd a panaszosnak sikerült elérnie, hogy tavaly nyáron a vádhatóság újraindítsa az előzetes vizsgálatot, amely alapján a megbízott vizsgálóbíró decemberben megalapozottnak találta a gyanút.

Hervé Témime, a filmsztár ügyvédje sajnálatosnak nevezte, hogy az információ nyilvánossá vált.

Gérard Depardie jelenleg szabadlábon védekezhet, de rendőri felügyelet alá került, tagadja a vádakat.

Most előkerült egy biztonsági kamerás felvétel a színész párizsi otthonából, amin az látható, ahogy szexuális aktust létesít a fiatal nővel – írja a Ripost.

Nem egyértelmű, hogy mi történt

Bár a felvételről állítólag nem egyértelműen megmondható, hogy az áldozat akarata ellenére került-e a szexuális helyzetbe. Később pedig láthatóan önszántából sétál fel az emeleti hálóba Gérarddal. Azonban a nő akkoriban olyan betegséggel küzdött, ami hatással volt a fizikai erejére és a döntéshozatalára is. Vagyis előfordulhat, hogy túl gyenge volt a látványos ellenkezéshez.