Vajna Tímea közel 12 hónapja nem járt itthon, így érthető volt az öröme, amikor egy héttel ezelőtt újra magyar földön landolhatott. Az özvegy amerikai állampolgárságért folyamodott, ezért szabályai vannak, mikor és mennyi időre hagyhatja el az USA területét, ráadásul beütött a pandémia is, ezért volt kénytelen megszakítás nélkül ilyen sokáig Los Angelesben maradni. Nyilván nehéz volt távol a családjától és a szeretett kutyáitól, Rockytól, akit még Andy Vajnával közösen vásároltak és Musutól, aki egy mentett kutyus – írja a Bors.

Az egykori filmmogul kutyája, a kis Rocky

Az egykori filmmogul kutyája, a kis Rocky

Villába költöznek az ebek

Timi a rövid itthon tartózkodása alatt igyekezett minden folyó ügyét elintézni, többek között beiktatott egy nőgyógyászati műtétet, ami a babavállaláshoz elengedhetetlen, és persze találkozott a családtagjaival is, és végre magához ölelhette a szeretett kutyáit, amik egy éve vártak arra, hogy értük jöjjön a gazdi.

Az egykori modell számára nehéz döntés volt itthon hagyni őket, hiszen rajongásig szereti a négylábú kedvenceit, de addig, amíg nem vásárolta meg a házat, ahol élni fognak, nem volt rá lehetősége, hogy magához vegye őket.

Mostanra minden akadály elhárult, Timi 2,1 milliárd forintért vett egy gyönyörű villát Los Angelesben, aminek nagy kertje van, itt valószínűleg álomélete lesz a kutyáknak.

A macska is privát gépen utazott

Ha már álomélet… Timinek cicái is vannak, és ők is ültek már magánrepülőn – emlékeztetett a Bors.

Vajna még élt, amikor Timi a beteg cicáját repülôvel vitte az amerikai orvoshoz

Vajna még élt, amikor Timi a beteg cicáját repülővel vitte az amerikai orvoshoz

2018-ban Vajna Timi először posztolt magánrepülős fotót magáról az Instagramon, melyhez azt írta, hogy a cicáját kellett Los Angelesbe szállítani, mert nagyon beteg lett az állat. Az internet népe darabokra szedte a modellt, sokan voltak, akiket taszított ez a poszt, szerintük szimpla rongyrázásról szólt, semmi másról. Mások szerint viszont Timi mentségére szól, hogy ennyire szereti az állatait, és tény, hogy ha mások is megtehetnék, ők is magánrepülővel vinnék magukkal a házi kedvencüket. Timi pedig megteheti…

A kutyák szemlátomást élvezték a magánrepülô adta luxust – kutya jó dolguk volt

A kutyák szemlátomást élvezték a magánrepülő adta luxust – kutyajó dolguk volt

14 órás luxus, puha bőrfotelek

Hogy valójában mennyibe kerül egy ilyen kiruccanás, azt nehéz forintra pontosan meghatározni, de az interneten számos olyan céget találni, ahol magánrepülőt lehet bérelni. Több oldalon való kutakodás után ez az eredmény jött ki: 45 és 58 millió forint közötti összegért pattanhatunk fel Budapesten egy 9-14 személyes kisgép fedélzetére, hogy minimum két leszállással és tankolással Los Angelesben kössünk ki. A jó hír – mármint a kutyáknak –, hogy itt nincsenek olyan szigorú szabályok, mint egy személyszállító repülőn, a négylábúak szabadon mozoghatnak, és krémszínű bőrfotelben szundikálhatnak a körülbelül 14 órás út alatt.

Timi Instagram-fotói alapján egyébként épségben megérkezett a csapat a Los Angeles-i otthonukba, mostantól egy fedél alatt él majd a két kutya, a két cica, Timi, és a vőlegénye, Zoli.

Ha pedig kegyes lesz hozzájuk a sors, akkor egy pici baba is csatlakozik a csapathoz.

Kutyánként 1 millió az utazás

Ha nincs az embernek pénze magánrepülőre, a polgári járatokon is lehet házi kedvencet utaztatni. Egy szakember véleménye szerint ott viszont egészen más szabályok érvényesek: a kutyáknak vagy macskáknak a méretüknek megfelelő nagyságú kennelben kell utazniuk a csomagtérben. Az utazásuk árát a méret, a fajta és az állat kora határozza meg, de általánosságban elmondható, hogy egymillió forint körül van a kedvencek repjegyének ára. Érdekesség, hogy a nyomott orrú kutyákat nem szívesen szállítják a légitársaságok, vagyis a legnehezebben egy bulldogot lehet külföldre reptetni.