A svájci származású Caversaccio Aurelio Onoratót múlt hét szerdán emberrablásért jogerősen 2 év 3 hónap börtönre ítélték – derül ki a Ripost cikkéből.

A sokak számára VV Aurelioként ismert valóságshow-sztár kettős állampolgársága miatt esélye nyílik arra, hogy büntetését sokkal jobb körülmények között, egy svájci börtönben ülje le. Az államok közötti szerződés lehetővé teszi többek között, hogy egy elítélt a büntetését egy másik országban töltse le, ha ehhez adottak a jogi feltételek, például, ha ott bejelentett lakcímmel rendelkezik.

VV Aurelio akár egy svájci luxusbörtönben is végezheti Fotó: Instagram

Ez kifejezetten jó hír Aurelio számára, ugyanis Svájcban akadnak olyan börtönök is, amik leginkább egy hotelre hasonlítanak.

A lap megkereste a 30 éves hírességet, aki elárulta, ügyvédje és közte már szóba került a végrehajtás átadásának lehetősége.

„Beszéltünk az ügyvédemmel arról, hogy esetleg megpróbálkozhatnánk azzal, hogy egy svájci börtönben töltsem le a büntetésem, de egyelőre nem tudjuk, melyik lehetőség lenne számomra a kedvezőbb. Tény, hogy svájci állampolgárként vannak bizonyos jogaim. Ugyanakkor az édesanyám és a szerelmem is itt él, így egyelőre inkább arra hajlanék, hogy maradok Magyarországon. Igazából az ügy sem lefutott még, mivel a Kúriához fordulunk” – nyilatkozta az elítélt Aurelio.