A brit Munkáspárt egyik képviselője szerint uralkodói rangjától is meg kellene fosztani, ennek érdekében egy törvénytervezetet is benyújtott a parlamentnek – írja a Mirror.

Rachel Maskell képviselő tervezete új jogkört adna a királynőnek és a parlamenti bizottságoknak is, amely segítségével úgy határozhatnak, hogy bizonyos esetekben az uralkodói címet is elvehetik a királyi család adott tagjától. A törvényjavaslat úgy fog működni, hogy orvosolja a jelenlegi szabályozás hiányosságait. A törvényt másodszorra december kilencedikén fogják tárgyalni a parlamentben.

András herceg ellen a New York-i ügyészség nem volt hajlandó ejteni a szexuális bántalmazás vádját. II. Erzsébet fiát Virginia Roberts Giuffre perelte be, mert állítása szerint amikor 17 éves volt, a herceg megerőszakolta.

Ahogy arról a Metropol is hírt adott, Giuffre-val végül peren kívüli megállapodásra jutott York hercege 2022 februárjában. A megállapodás pénzügyi részletei nem ismertek, ugyanakkor ennek a részeként András nem ismerte el bűnösségét.