Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó közösségi oldalán elárulta, édesapja gyermekkora óta bántalmazta őt, illetve édesanyját, ami végül odáig vezetett, hogy Liliána 2016 óta egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a családfővel.

Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadást kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve.

Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet- és figyelemmegvonásról, avagy szexuális visszaélésről – kezdte sokkoló vallomását a sportoló, majd arra is kitért, hogy apja többször is fizikailag bántalmazta édesanyját, még abban az időszakban is, amikor éppen vele volt terhes:

Az apám, akinek hosszú éveken keresztül bármit megtettem volna, hogy elfogadjon, hogy szeressen, míg nem rájöttem, egy tökéletes illúzióban élek.

Egy olyan burokban, amire azt hittem, hogy természetes. Ahol elfogadott, hogy az anyámat a szemem láttára félájultra veri az apám, hogyha esetleg nem tetszett neki az, amit mondott vagy tett. Éppen úgy, ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom.”

Szilágyi Liliána a hosszú éveken át tartó otthoni terror részletezését követően írásában azt is elárulja, hogy az egésznek a 2016-os Európa-bajnoki részvételét követően tudott véget vetni, amikor is teljesen megszakította kapcsolatát apjával, ám ezért komoly árat fizetett:

„Nagyon hosszú út volt, amit magam mögött hagyok most. Azt gondolom, hogy a gyógyulásomat végig tudtátok követni eddig. 2016-ban az Európa-bajnokság után megszakítottam a kapcsolatot az apámmal, onnantól kezdve hol közgúnynak, hol pedig meg nem értett, furcsa lánynak voltam titulálva.”

Az úszónő teljes írása hátborzongató, de a talán legdrámaibb rész az, amikor leírja, ezt az írását követően valószínűleg számolnia kell apja válaszával, aki könnyen lehet, hogy egyáltalán nincs tisztában tettei súlyával, illetve aki úszóedzőként továbbra is gyerekekkel foglalkozik.

„Az apámnak is minden bizonnyal lesz erre válasza. Az apámnak, a jómódú, tökéletes modorú ügyvédnek, és a gyerekekkel foglalkozó úszóedzőnek. Akiről valószínűleg senki nem hinné, hogy a négy fal között milyen az igaz énje valójában”– írta Liliána.

Itt olvasható az Európa-bajnok úszónő teljes beszámolója:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liliana🦂 (@lilianaszilagyi) által megosztott bejegyzés