Mozgalmas nyarat él át Szikora Róbert. Az R-GO frontembere egy percre sem áll meg: zajlik a Csikidam-turné, emellett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként járja az országot, hogy a magasztos eseményhez minél több érdeklődőnek kedvet hozzon.

– Csaknem egyetlen szabadnapom sincs idén nyáron, de én ezt egy cseppet sem bánom! Az országjárásunk során városról városra járunk, hogy elmondjuk az örömhírt, miszerint itt Budapesten szeptemberben találkozhatunk Jézussal és a Szentatyával. A lelkemet azért igyekszem ünneplőbe öltöztetni: ahogy eddig is, úgy minden nap szentmisére járok, gyónok és áldozok. Egyre többet gondolkodom azon, hogy hamarosan eljön az a nap, amikor ott lehetek a Szentatya közelében – mondta el a Metropolnak a művész.

A nyitó szentmisén Szikora Róbert egy dalt is elénekel majd: az 1990-ben írt, A könyv című számát adja elő újrahangszerelve, Sárdy Barbara zeneművész kórusával együtt. Az eucharisztikus kongresszus mellett pedig további izgalmakat tartogat számára az ősz: szeptemberben indulnak a Szent Erzsébet-musical előkészületei.

– Ősz elején kezdjük el a castingokat, de a forgatókönyv és a dialógusok már teljesen készen vannak. A dalokat ezekben a napokban hangszereljük, és remélem, a közönség is szeretni fogja majd a végeredményt.

Az énekes korábban az orosz vakcinát kapta meg két dózisban, ami hatásosnak bizonyult, és megkímélte őt a betegségtől.

– Örültem, hogy a Szputnyik-vakcinával oltottak be, mert minden szakembertől azt hallottam, hogy az a legerősebb oltás a koronavírus ellen. Nem is tapasztaltam mellékhatásokat, legfeljebb azt, hogy bármikor szívesen innék vodkát – viccelődik, majd komolyra fordítja a szót. – Természetesen, amint a háziorvosom szükségesnek tartja, a harmadik oltást is felveszem, és mindenki mást is csak erre tudok biztatni. Ebben a kérdésben a szakemberekre kell hallgatnunk, hiszen ők tudják, mi a helyes teendő. Hiszem, hogy a Jóistennek terve van ezzel a vírushelyzettel is, amiből idővel valami sokkal jobb születik ezen a világon. Csak ki kell várni, és bízni Isten akaratában. A járvány nem Isten büntetése!

Szikora Róbert

Szikora Róbert izgalmas hetek, hónapok elé néz Fotó: Metropol/Szabolcs László