Teljes értékű családfőként vesz részt Polyák Lilla gyermekeinek nevelésében Gömöri András Máté. A színész öt éve alkot egy párt a csinos színész színésznővel, akinek előző házasságából született két fia, Bulcsú és Zsombor feltétel nélkül szeretik a fiatal sztárt.

Félt a srácoktól

Kezdetben azonban Máté tartott attól, mennyire tudják elfogadni a tinifiúk szüleik válása után édesanyjuk párjaként. A színész a LifeTV-n látható Bréking című műsorban elárulta, gyorsan sikerült megtalálnia a közös hangot a srácokkal.

-Minden család egy folyamatosan változó szövet. Különböző szabályokhoz idomul. Nálunk is voltak olyan helyzetek, hogyha éppen a nagyival egy kicsit bunkóbban beszélnek, és azt érzem, hogy átlépik a határt, akkor hasznosítom a jól bevált, régi módszereket, amelyeket egy katonatiszt édesapától és egy földművelő nagyapától vettem át. Nálam rend van.

Fotó: Metropol

Nincs csúnya beszéd

Máté családjában nem volt elfogadott a szemtelenség a felnőttekkel szemben, és ezt próbálja a fiúknak is megtanítani. Lilla ezzel szemben arra törekszik, hogy a gyermekeivel intelligensen megbeszéljék az ilyen jellegű problémákat.

-Én máshogy nőttem fel, viszont attól függetlenül nem szólók bunkó paraszt módon a nagyanyámhoz és az édesanyámhoz. Ezek olyan alapvető pillérek, amik kellenek az életbe. Ezzel szemben van olyan, mikor Lillával megbeszéljük, hogy lehet, kicsit keményebb voltam a fiúkkal, de azt az energiát is meg kell kapniuk, amit én hozok ebbe a kapcsolatba. A feleségem mindig nagyon finoman, és intelligensen beszélget el velük – fogalmazott Máté.

Fotó: Gordon Eszter

Félt az apaságtól

Az Operettszínház művésze nagyon boldog, hogy a gyerekek elfogadták őt. Szerinte ez nagyban annak köszönhető, hogy Lilla előkészítette a terepet számára kapcsolatuk kezdetén.

-Lillának volt köszönhető, hogy úgy tudtam érkezni ebbe a kapcsolatba, hogy elfogadtak a srácok. Az elején volt egy beszélgetésem mindkét fiúval. Elmondtam nekik, hogy nem akarom átvenni az apjuk helyét, de amikor szűken vagyunk, én töltöm be a családfő szerepét. Ezt nagyon hamar elfogadták, nem volt probléma vagy feszültség belőle. Sokáig nagyon féltem attól, hogy majd azt mondják nekem, hogy én nem vagyok az apjuk, de szerencsére ilyen támadást nem kaptam tőlük soha.