RETRO RÁDIÓ

Börtönbe küldené az állatkínzókat Somossy Barbara





Elszántan kiáll az állatok jogai mellett Somossy Barbara. Az M2 Petőfi TV műsorvezetője is kitöltötte az állatvédelemről szóló nemzeti konzultációt, hiszen már közel két éve saját kampányt is indított a házi kedvencek védelme érdekében.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.03.06.
Állatvédelmi Konzultáció somossy barbara

Számos más hazai közszereplő mellett Somossy Barbara is kitöltötte az állatvédelemről szóló nemzeti konzultációt. Az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorának háziasszonya a részben a Balaton mellett, a természet közelében nőtt fel, éppen ezért is szívügye és nagyon fontosnak tartja, hogy a gyermekek már egészen kicsi korukban megtanulják a természet és az állatok szeretetét, tiszteletét.

Fontosnak tartom, hogy rögzüljön a gyerekekben: a házi kedvenc családtag, joga van a teljes élethez, a rendes bánásmódhoz. Az ő sorsuk a mi felelősségünk – mondta el a Metropolnak Somossy Barbara. – Én is úgy nőttem fel, hogy a szüleim az állatok szeretetére tanítottak. Mindig volt állat a családunkban, kutya, macska és ló is. Mi velük nőttünk fel, a testvéremmel rengeteget jártuk a közeli erdőket, a szüleimtől és a nagyszüleimtől is azt láttam, hogy teljes mértékben tisztelik és szeretik a természetet és az élővilágot.

Somossy Barbara is kiáll az állatok jogai mellett.

A műsorvezetőt érzékenyen érintik az állatkínzásról szóló borzalmas hírek, ezért 2019-ben elindította a saját állatvédelmi kampányát, ami a Sztárok az állatokért nevet viseli, és amelynek keretében ismert művészeket, sportolókat szólaltat meg a témával kapcsolatban.

A fejlett országok közé tartozunk, semmilyen körülmények között, így pedig végképp nem szabad teret engedni az állatok bántalmazásának. Súlyos következményekkel kell járnia az efféle tetteknek, véleményem szerint példát kell statuálni, és adott esetben akár letöltendő börtönbüntetésre ítélni a kegyetlen elkövetőket.

Állatvédelemről indított konzultációt Magyarország kormánya

Mit érdemel az, aki állatokat kínoz? Mi legyen a kóbor kutyákkal, gyepmesteri telepekkel, illegális szaporítókkal? Mire kötelezhető egy állat gazdája és mire nem? Jó-e, ha a cirkuszban idomított állatokkal lépnek fel? El kell-e altatni a sérült, beteg jószágot? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre most bárki kifejtheti a véleményét, elmondhatja javaslatait az állatvédelemről indított online konzultáció keretében. Hazánkban mintegy 2 millió kutya és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem. Véleményét a www.allatvedelem.kormany.hu weboldalon írhatja meg.

Somossy Barbara is kitöltötte az állatvédelemről szóló nemzeti konzultációt

 





Ezeket olvastad már?
Újabb hír jött Király Viktor házasságáról

Újabb hír jött Király Viktor házasságáról

„Látom benne az utódom” — 12 éves lett Kis Grófo nagyfia

„Látom benne az utódom” — 12 éves lett Kis Grófo nagyfia

„Nyomokban vagy önmagad” – Szinte felismerhetetlen legújabb képén Szabó Zsófi, durván nekiestek követői

„Nyomokban vagy önmagad” – Szinte felismerhetetlen legújabb képén Szabó Zsófi, durván nekiestek követői

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás