RETRO RÁDIÓ

Perre megy fia halála miatt Babicsek Bernát édesanyja





Az egész országot lesújtotta a tragikus hír, január elsején elhunyt a fiatal színész.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.24.
veszteség

2022 első napján, rendkívül fiatalon, otthonában hunyt el Babicsek Bernát, a népszerű színművész.

A gyermekét gyászoló édesanyát, a családot nem hagyják nyugodni a történtek. Márta néni ügyvédhez fordult segítségért, hogy az igazságot kiderítse: valóban meg lehetett volna menteni a színészt? - tudta meg a Bors.

Az akkori rendőrségi hír szerint 2022. január elsejei, szombat délutáni lakástűzben solymári otthonában hunyt el. A kiérkező szervek szerint a színész a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő miatt lelhette halálát, miután az olaj lángra kapott, a házban pedig füst keletkezett. Bernát menekült volna, de a a füst okozta oxigénhiány miatt elveszthette az eszméletét. A holttestre másnap, a szülők találtak rá, mert Bernát nem adott életjelent magáról, így a házhoz mentek, és behatoltak. Édesanyja, Márta néni találta meg fia kormos és kihűlt testét. A Borsnak akkor elmondta a zokogó édesanya, hogy „élete végéig kísérteni fogja az a pillanat, mikor egyetlen fiára rátalált a bejáratnál”. Arca csupa korom volt, és merev. Egy hónappal a halálhír után azonban további nyugtalanító és sorsdöntő információk kerültek elő, miszerint Bernát élete megmenthető lett volna.

Sajtóinformációk szerint ugyanis a híresség halálakor a családi házhoz bekötött riasztó bejelzett a biztonságtechnikai céghez, annak rendje és módja szerint. Azt is lehet tudni, hogy a helyszínre érkezéskor a személyzet nem talált semmi rendellenességre utaló jelet – árulta el ezt egy közeli ismerős akkor.

A Bors forrásai szerint ilyen helyzetben a kiérkező szakembernek nem kell bemennie, és nem is hatolhat be a házba, benézhet, de ez sem kötelessége. A megadott telefonszámot pedig nem érték el. Ezek alapján egyelőre nem tudni, ki és mikor hibázhatott hogyan lehet ezt ennyi idő után kideríteni, és azt sem tudni, milyen fogást találnak az ügyön. De azt lehet sejteni, hogy a család a végsőkig hisz benne: Bernát menthető lett volna.

Márti néni egy sajtóorgánumnak később úgy nyilatkozott, hogy a fiát már semmi sem hozza vissza, és nem szeretnének vádaskodni. Azonban úgy tűnik, a család meggondolta magát, mert a lap tudomására jutott: mégis perre viszik az ügyet. Nem hagyja nyugodni a családot a gondolat: mi van, ha hibázott valaki?

A temetés után Márti néni fájó szívvel mesélt az elhunyt fia nagy terveiről, arról, hogy tehetséges fia előtt egy egész élet állt még. Az igazságot keresi a gyászában megfáradt édesanya, aki talán némi vigaszt talál majd, vagy esetleg valóban egy felelős személyt. Hónapok elteltével érez annyi erőt magában ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt, a dolgok végére járjon. Márta néni, aki egyébként óvónő, érthető módon, szeretné, ha a lelke végre békére lelhetne.

A Bors felhívta telefonon Márti nénit, aki nem kívánt részletekről beszélni.

 





Ezeket olvastad már?
Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás