Nem bír magával, Pásztor Erzsi a kórházban is grófnőt játszott





A sztár Maggie Smith karakterének kölcsönözte a hangját a Downton Abbey magyar nyelvű változatában, és annyira megkedvelte a szerepet, hogy még élete nehéz szakaszában is ezzel viccelődött.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.05.19.
downton abbey

A tervek szerint idén decemberben érkezik a mozikba a nagy sikerű sorozat, a Downton Abbey folytatása. Az 1900-as évek elején játszódó kosztümös drámában a nézők a Crawley család tagjainak életét kísérhették figyelemmel hat évadon keresztül, 2010-től 2015-ig. A sorozat világszerte akkora siker lett, hogy 2019-ben egész estés mozifilmmel folytatódott tovább a kaland, a rendező, Julian Fellowes pedig a napokban bejelentette, hogy idén karácsonykor érkezik a következő rész!

Pásztor Erzsi, aki az özvegy grófnét alakító Maggie Smith-t szinkronizálta, örömmel értesült a hírről, miszerint hamarosan ismét a hangját kölcsönözheti a szarkasztikus, mindenki által kedvelt idős hölgynek.

Alig várja a decembert a színésznő (Fotó: Bors)

Maggie Smith egyszerűen csodálatos színésznő! Elképesztően örülnék, ha valóban szerepelne az új filmben, mert nagyon szerettem őt szinkronizálni ebben a szerepében. Ő mondta a legjobb poénokat, ő volt a legjobb karakter. Az a finom, maliciózus beszéd, ahogy a szerepe szerint véleményt alkotott a többi szereplőről... Nagyon elegánsan játszotta el az özvegy grófné szerepét! Ha ismét felkérnek a szinkronizálására, örömmel vállalnám – mondta el a Metropolnak a színésznő.

Pásztor Erzsi a sorozat szinkronizálása közben esett át egy súlyos daganatos betegségen, ami miatt utókezelésekre kellett járnia. Bár ez az időszak igazán nehéz volt számára, jó természetének köszönhetően még a kórházban is képes volt mosolyra fakasztani a dolgozókat.

A 85 éves Maggie Smith továbbra se tervezi a visszavonulást (Fotó: AFP)

– Emlékszem, hogy volt egy olyan rész, amikor a grófné unokája, Mary egy olyan férfivel volt együtt, akit a grófné ki nem állhatott. Egy idő után a férfi elment, és elbúcsúzott tőle, és azt mondta neki: „Nem találkozunk többet”. Erre azt válaszolta a grófné: „Megígéri?” Én ebben az időben jártam az Orczyba kezelésre, és az utolsó napomon az özvegy grófné hangján odaszóltam az egyik nővérnek, aki ugyanezt mondta nekem. „Megígéri?” Ebből tudtam, hogy szeretik a sorozatot és az általam szinkronizált karaktert, mert a nővér rögtön tudta, mire utalok vissza! Nagy örömmel töltenek el az efféle visszaigazolások – árulta el nevetve Pásztor Erzsi.

A színésznő szerint megváltozott a szinkronmunka az utóbbi évtizedekben, de ezt a sorozatot nagyon kellemes körülmények között készítették.

A szinkronizálás már egészen másként történik, mint régen, de ennél a sorozatnál nagyon igényesen csináltunk mindent, többször lepróbáltuk a jeleneteket, senki nem siettetett senkit. A Downton Abbey szinkronizálása egy elegáns és nagyon jó munka volt. Bár nem néztem vissza a tévében a sorozatot, a cselekménnyel, az események alakulásával mindig tisztában voltam.

 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás