Donatella Failoni a színészlegenda özvegye számolt be róla a Facebook-oldalán október 30-án, hogy férje örökre lehunyta a szemét. Nem sokkal később lánya Oszter Alexandra is szomorú posztban emlékezett meg édesapjáról. Oszter Sándorról rengeteg haza művész és még Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett. A temetését a mai napon tartják.

Failoni Donatella gyászolja férjét (Fotó. Metropol)

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra a színészt. A helyszínen van Árpa Attila, és Bodrogi Gyula is, illetve Oszter Sándor családja és betyárként felöltözött pályatársai is.

Bodrogi Gyula mondott beszédet a temetésen (Fotó: Metropol)

A Metropol stábja a folyamatosan érkező gyászolókról készített videó felvételt, amit itt tudtok megtekinteni.

A színész 1971-ben Rózsa Sándorként vált országosan ismertté. Ezután számos filmben, sorozatban és színházi darabban láthatta a közönség. A bejegyzés óta sorra érkeznek az özvegy Facebook oldalára a részvétnyilvánító, együttérző üzenetek. Apai ágon gazdag molnárcsalád sarja. Édesapja üzletét 1949-ben államosították. Édesanyja Bellavári Éva. Felesége Failoni Donatella zongoraművész, az Olasz Köztársaság Lovagrendjének birtokosa. Lánya Oszter Alexandra (1980) színésznő.

Rengeteg koszorú és autentikus betyár öltözék (Fotó: Metropol)

Két hónapos korában súlyos, életveszélyes tüdőgyulladást kapott. Gimnáziumi tanulmányai alatt a humán tantárgyakat szerette: történelmet, földrajzot, képzőművészetet. Utolsó gimnáziumi évében történelemből egy pályázatra írt műve bekerült a legjobbak közé, ezért felvételi nélkül automatikusan felvették a bölcsészkarra, de beadta jelentkezését a Színház- és Filmművészeti Főiskolára is, oda is felvették. Bacsó Péter 1970-ben bemutatott Kitörés című mozifilmjében láthattuk őt először a mozivásznon.