Világhírű művészek kaptak helyet a Virtuózok V4+ ítészei között, ami már önmagában is óriási megtiszteltetés volt a versenyben továbbjutott gitárművésznek, Oláh Vilmosnak.

Győztesnek érzi magát

„Rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem, s bár nem kerültem a nyertesek közé, mégis győztesnek érzem magam” – kezdte a Borsnak Vilmos, vagy ahogyan a legtöbben becézik, Vili. A fiatal gitárművészt az a megtiszteltetés érte, hogy Maestro Plácido Domingo személyesen hívta meg Madridba. Az operaénekes-karmester élő adásban invitálta meg őt a Real Madrid futballcsapat stadionjának díjátadó ünnepségére, ahol fellépőként állnak majd nagyközönség elé.

„A legmerészebb álmaimban sem mertem volna gondolni, hogy a Maestro meghív erre a koncertre! Felhőtlen boldogságot éreztem, amikor kimondta, és tudatosult bennem, hogy valóban előadóként állhatok majd a stadionban” – mesélte örömmel Vili, aki számára hatalmas motivációt jelentenek a spanyol operaénekes szavai.

Oláh Vilmos

Vili álma teljesült a Maestro meghívásával Forrás: képernyőfelvétel

Első meccs, élőben

Ez a pillanat igazán inspiráló volt a számomra és megerősített abban, hogy valóban érdemes továbbmennem ezen az úton” – árulta el érzéseit a mindössze 18 éves virtuóz, s kifejtette, hogy több szempontból is felejthetetlen élmény lesz számára a nagyszabású koncert.

„A Maestro nem véletlenül hívott meg: a futball a kedvenc sportom, ráadásul Real Madrid-drukker vagyok. Még egyetlen meccsüket sem láttam élőben, Madridban sem jártam, sőt külföldön sem, de továbbmegyek: még egyetlen futballmérkőzést sem láttam élőben, úgyhogy sok első élményben lesz részem!” – tette hozzá izgatottan a gitárművész.

Vannak elképzelései

A megújult stadiont a tervek szerint 2023-ban adják majd át, Vilinek azonban már vannak elképzelései azzal kapcsolatban, hogy milyen darabbal örvendeztetné meg legszívesebben a nagyérdeműt.

Úgy gondolom, Spanyolországhoz a legméltóbb Joaquin Rodrigo: Aranjuez Concierto – Adagio című darabja lenne. Óriási öröm volna ezt a darabot játszani Plácido Domingo karmesteri vezetése mellett” – árulta el Vili. L. M.

Szívbemarkoló pillanatok

A zene szeretetét az anyatejjel szívta magába, ugyanis a családjában mindenki játszik valamilyen hangszeren. Vili még beszélni sem tudott, de már akkor egy műanyag gitárt választott magának a játékboltban.

„Kiskoromban a gitárt fogtam meg először, és azóta sem tudtam elengedni. Zeneiskolába jártam, majd a Bartók Béla Konzervatóriumba is felvettek, ahol négy éven át Szilvágyi Sándor tanár úr tanítványa voltam. Meghatározó szerepet töltött be az életemben, az ezüstérem kettőnk sikere” – mondta Vili szomorúsággal a hangjában, hiszen szeretett tanára már nem érhette meg, hogy lássa a sikerét.