Nagy Feró úgy gondolja, hogy a pazarló életmód nem vezet sehova és az egész emberiségnek hasznára lehet, ha spórolunk az energiával.

– Szerintem a világ nagyon meg fog változni. Én is otthon a tavalyi fogyasztásunkat biztos, hogy csökkenteni fogom. Már számolom, hogy melyik szobában, hol kell egyáltalán fűteni, és annak a mértékét is gondoljuk meg – vallotta be az énekes.

Muszáj odafigyelni

– Szerintem ezt az egész világnak, de legalábbis itt nekünk, Magyarországnak végig kell gondolnunk. Eddig úgy volt, hogy jól fűtünk, mert nem érdekes, hiszen van orosz gáz, aztán jól van, de most már meg kell tanulnunk spórolni az energiával – jelentette ki Feró.

Fotó: Origo

„Az energiával, vízzel, árammal nem lehet szórakozni”

– Én úgy gondolom, hogy nem is árt, hogy az emberek egy kicsit átgondolják ezt az egész dolgot. Az energiával, vízzel, árammal nem lehet szórakozni. Most már tényleg ideje mindenkinek megtanulni, hogy ha kijön a mosdóból, kapcsolja le a villanyt! – fejtette ki véleményét az énekes.

Feró átalakítja a házát is

A 76 éves rocklegendának szívügye az energiatakarékosság, ezért a házát is átépítteti. – Én most végigterveztem a házamat, hogy hol lesz automata lámpa. Odamegyek, felkapcsolom, ha elmegyek, kikapcsol. Ennyi. Ez egészen más, mint a rockzenével, azt teljes energiával kell csinálni – mondta nevetve a Beatrice frontembere.