Az egész országot megrázta Pécsi Ildikó halálhíre: a 81 éves színésznő szombaton gödöllői otthonában, álmában hunyt el. Az utolsó napokról, órákról a művész fogadott fia, L. Péterfi Csaba nyilatkozott a Ripostnak.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

„Számítottunk rá sajnos, hogy ez be fog következni. Tegnap találkoztam vele utoljára, mind itt voltunk. Én, Csaba és a menye, Zsuzsi is. Elbúcsúztunk tőle, és az ő kérésére imádkoztunk. Már napok óta nem volt jól, az elmúlt egy hétben számítottunk arra, hogy elmegy. Csaba is minden nap elköszönt tőle, és együtt imádkoztunk közösen, de valamiért nem sikerült úgy elmennie, ahogy akart. Végül az ő kérését teljesítettük: papot hívtunk, aki elegendő lelki nyugalmat adott neki ahhoz, hogy ma hajnalban elmehessen” – mondta el a lapnak a férfi, aki tanítványból lett a család közeli barátja, Pécsi Ildikó pedig egyenesen fogadott fiaként tekintett rá.

L. Péterfi Csaba pénteken beszélt utoljára fogadott édesanyjával. Azt is elmesélte, hogy szerinte a legendás színésznő a férje után akart menniSzűcs Lajos labdarúgó idén júliusban hunyt el.

„Hosszú, szép házasság volt az övék, nagyon szerették egymást. Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan itt hagy minket… Itt volt az asztalán a Feketepéter, a közös darabunk könyve, a dal, amit együtt tanultunk… Ameddig tudott, ő itt volt és együtt dolgoztunk. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ismerhettem, és hogy most megnyugodott a lelke. Nagyon szép volt az arca, amikor elment közülünk” – árulta el a gyászoló férfi, aki szerint a színésznő nem tudott élete nagy szerelme nélkül tovább élni.

A Kossuth-díjas színművészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.