A’’GLS, szeretet négykeréken’’ összefogás keretében Ördög Nóra és Nánási Pál több ismert emberrel együtt hívták fel a figyelmet a rászorulók megsegítésére. Az akciónak köszönhetően 130 családhoz sikerült több hónapra elegendő tartós élelmiszer csomagot eljuttatni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.

Ők azok, akik részt vettek az akcióban:

  • Ördög Nóra és Nánási Pál
  • Tokár Tamás
  • Kárpáti Rebeka
  • Dobó Ági
  • Weisz Fanni
  • Takács Nóra
  • Szilágyi Szilvia
  • Esztergályos Patrik.

Az akció során a GLS által felajánlott 100 család támogatása mellett az adományozóknak köszönhetően további 30 rászoruló családot segítettek, családonként 50 000 Ft értékben tartós élelmiszerekkel. A Nánásiék Youtube csatornájára készült vlogban bemutatják, ahogyan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 910 darab csomagot sikerült eljuttatni a rászorulóknak, ami családonként 7 darab, több hónapra elegendő élelmiszert tartalmazó dobozt jelent. A tartós élelmiszerek mellett higiéniai termékek is kerültek a csomagokba, ezzel is könnyítve a rászoruló családok mindennapjain.

Az akció nagyságát mutatja, hogy a csomagokba több mint 21 000 termék került

A 130 többgyermekes családot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat választotta ki az ország egész területéről, akik a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek. A csomagot a GLS futárok szállították házhoz, akikhez Budapesten csatlakozott Ördög Nóra és Nánási Pál, továbbá Takács Nóra és Weisz Fanni, akik néhány csomagot a Szeretetszolgálat Zemplén utcai játszóterén segítettek összeállítani a kampány idején összegyűlt adományokból. Több vidéki családhoz pedig a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai kísérték el a futárokat.Egy ideje már testközelből figyeljük a GLS profi munkáját a webshopunk miatt, így nem volt kérdés, hogy örömmel csatlakozunk a „GLS, szeretet négykeréken” kampányhoz. A rászoruló családoknak nem csak az ünnepek környékén van szükségük a segítségre, hanem ebben a mostani, nehéz időszakban is. Én azokban a jótékonysági megmozdulásokban hiszek igazán, amihez egyszerűen, könnyen tud bárki csatlakozni, így lehet tömegeket megmozgatni. Ez a mostani is ilyen, és jó látni, hogy az emberekből nem veszett ki az érzékenység és a segítő szándék” – mondta Ördög Nóra. „Örömmel vettük, hogy a cégünk által indított kezdeményezés során az általunk tett felajánlással nem csak néhány napra, esetleg hétre kicsit könnyíthetünk a rászoruló családok mindennapi gondján, hanem a felkért ismert emberek is abszolút pozitív és karitatív módon álltak hozzá, aminek köszönhetően még több családnak okozhattunk örömöt.” – tette hozzá Balázs Attila, GLS kelet-európai értékesítési menedzsere. A családok számára nagy segítséget jelentenek a tartósélelmiszert, tisztító- és tisztálkodó szereket tartalmazó csomagok.

Többen levélben mondtak köszönetet az adományért

„Nagyon örültünk a csomagoknak, amikor kibontottuk, még sírva is fakadtunk. A párom, aki betegsége miatt mozgásképtelenné vált, a dobozban található apróságoknak örül a legjobban, mint például a csokoládé. Hálásak vagyunk, hogy gondolnak ránk a nehéz időkben.” „Nagyon szépen köszönöm a csomagot. Szavakkal nem lehet ki fejezni milyen, nagy volt az öröm a gyerekeknek. És milyen jól jött. Őszintén tiszta szívből köszönöm.” „Isten áldja meg önöket. Pont jókor érkezett a segítség, mert betegek a gyerekek és az egész családi pótlék gyógyszerre ment el. Nagyon szépen köszönjük.” „Legalább két hónapra elég, amit kaptunk. A gyerekek is itthon voltak, együtt pakoltunk ki a dobozokból és kerestük a helyét a dolgoknak. A lezárás előtt sokat jelent ez a segítség. Hálásan köszönjük a GLS futárszolgálatnak és a Máltai Szeretetszolgálatnak.”