Megénekelteti a világot járvány idején Mándoki László





Lehetőséget is lát a koronavírus-járványban a világhírű magyar zenész. Egyedülálló akciójával egy hatalmas közös éneklésre buzdít, világsztárok társaságában Mándoki László.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.19.
összetartás

mostani járvány a társadalmi összetartás valódi próbaköve – vallja Leslie Mandoki, akinek új duplaalbuma szeptember közepén került a magyar boltokba, Living in the gap és Hungarian Pictures címmel.

Az első korongon szereplő dal, a Wake up című nóta pedig rögtön az összetartozás himnusza lett: a Németországban és Amerikában élő, magyar származású világhírű zenész most arra buzdít mindenkit, hogy hallassa a hangját! 35 Grammy-díjjal rendelkező csapata most szerte a világon emberek millióit kéri, hogy énekeljék együtt a Mandoki Soulmates tagjaival a szerzeményt, így fejezzék ki összetartozásukat, akaratukat a világ jobbítására.

A közös dal az emberek egységének szimbóluma lesz, a hangokból és mozgóképekből összeálló klip pedig az összefogás jelképe.

A lemezen olyan világsztárok szerepelnek, mint Bobby Kimball, Chris Thompson, Ian Anderson, Al Di Meola, Jack Bruce, Richard Bona, Cory Henry, vagy Randy Brecker.

Aki csatlakozna hozzájuk, a közösségi médiában és a videómegosztókon megtalálja a Wake up című dalt. A saját verziót, amit otthonában egy mobiltelefon segítségével bárki elkészíthet, a művész stúdiójának kell emailen elküldeni a [email protected] címre, ha be szeretne kerülni az új klipbe és a világsztárokkal együtt énekelni.

„A zene a legnagyobb egyesítő erő a világon. Csak összetartással tudjuk legyűrni a válságot, a családot, a munkát és az embereket a középpontba helyezve a kapzsiság és az egoizmus, valamint az ezeket kísérő közöny helyett” – mondja Leslie Mandoki.

A klímaváltozás, a világ sok helyén az éhezés, az újraindult atomfegyverkezés, a rasszizmus, a tengerek állapota; a kaszinókapitalizmus által okozott károk, lehetetlen akár csak felsorolni a világunkat fenyegető veszélyeket. Bár úgy tűnik, a koronavírus ezeket háttérbe tolja, valójában ez egy lehetőség is a dolgok végiggondolására.

Az összes további információ magyarul is megtalálható a zenekar közösségi média oldalain: Facebook : " target="_blank" rel="noopener noreferrer"> Instagram: https://www.instagram.com/p/CEq1WB-qz0W/ Részvételi feltételek: https://mandoki-soulmates.com/koezoes-felhivas-wakeup-reszveteli-feltetelek

 

Aki valójában Freddie Mercury-nek megtanította a Tavaszi szél című népdalt Farkas Zoltán újságíró, Hegyi Gyula, Kapuvári Gábor, Aczél Endre és felesége – többekről hallani, hogy ő tanította meg a Queen énekesének a híres magyar népdalt, melyet aztán Freddie Mercury 1986-ban elénekelt a Népstadionban. A szöveget vagy a kiejtést minden bizonnyal itt Magyarországon véglegesítette az említett kollégákkal a sztár, de a dallamot először a müncheni Piroska magyaros vendéglőben Leslie Mandokitól hallotta Freddie, a sztár születésnapi bulijában. A magyar zenész és producer nótáját egy cigányzenész játszotta el, Mercury-nek pedig annyira megtetszett, hogy rögtön elénekeltette azt Mandokival, többször is egymás után. Leslie a szöveget is lejegyezte neki fonetikusan – minden bizonnyal ezekkel a jegyzetekkel és a dallammal a fejében érkezett már a híres énekes a magyar fővárosba.

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás