Lassan egy éve él önkéntes karanténban a népszerű énekes, ő volt az egyike azoknak a hazai hírességeknek, akik nem kockáztattak, a koronavírus kitörése után szinte azonnal hermetikusan elzárta magát a külvilágtól. Korda Györgynek jó oka volt az óvatosságra, először is, mert van olyan krónikus betegsége, amely komoly gondot okozhatott volna, ha megfertőződik, másfelől pedig a feleségét, Balázs Klárit is igencsak féltette a bajtól. A budai villájukban elvonultan élő sztárpár már nagyon várta, hogy legalább Gyuri bácsi sorra kerüljön a koronavírus elleni oltási so­rában, hiszen az ő védettsége mindkettejük életét megkönnyíti kicsit.

Nem mindig a legnagyobb türelemmel, de kivártam a soromat – mondta a Bors megkeresésére Korda György. – Eszem ágában nem volt protekciót kérni, fű alatt intézni az oltást, hiszen tudtam, hogy aki előttem van a sorban, annak sokkal nagyobb szüksége van rá, mint nekem. Vártam, és reméltem, hogy egyszer nekem is megcsörren a telefonom. Mivel van egy krónikus betegségem, ezért ke­rülhettem sorra.

Korda György, bár lélekben felkészült a hívásra, mégis pánik lett úrrá rajta, amikor felhívták.

A háziorvos telefonált, amikor meghallottam a hangját és azt, hogy mehetek az első oltásért, olyan izgatott lettem, hogy az egekbe szaladt a vérnyomásom! – mondja nevetve Gyuri bácsi, majd így folytatta: – Ideges lettem, nem tudtam, mi vár rám, hogy valóban ezt akarom-e egyáltalán… Aztán a rendelőben teljesen megnyugodtam – tette hozzá. – Ott minden szakszerűen ment, és olyan flottul, hogy mire kettőt pislogtam, kész is voltam.

Korda György most tünetmentesnek érzi magát, kíváncsian várja a második oltást.

– Még a tűszúrást sem éreztem – mesélte a Borsnak.

Annyira gyors volt minden, hogy otthon ülve vettem észre, hogy elfelejtettem levenni a maszkomat – ne­vette el ma­gát, majd így folytatta:

Nem fáj semmim, teljesen jól va­gyok, várom a második oltást. Nagy megkönnyebbülés, hogy eljött ez a pillanat, végre szabadabban mozoghatok kicsit, a héten például elkezdődnek a pókerközvetítések is, szóval kezd újraindulni az élet. Szegény Klárikám – tette hozzá kuncogva az énekes. – Ő amilyen szerencsés, hogy ilyen ropogós fiatal, most neki még várnia kell az oltásra – egy darabig.