Amennyiben az Egyesült Királyság helyett Kaliforniában rendezik a keresztelőt, a királyi család idősebb tagjai valószínűleg nem vesznek részt Lilibet megkeresztelésén – jelentette ki a királyi udvar egyik belső embere.

A királynőről és Harry édesanyjáról, Dianáról elnevezett Lilibet Diana júniusban született a kaliforniai Santa Barbarában. A hercegi pár az eredeti tervek szerint – ahogy Archie fiukat – a négy hónapos kislányt is Nagy-Britanniában, a windsori kastélyban kereszteltette volna meg. A palota egyik bennfentese azonban azt nyilatkozta a Telegraphnak, hogy a helyszín nem az Egyesült Királyságban, hanem Amerikában lesz.

Ez a döntés megszakítaná a hagyományokat, és Lilibet lenne az első a királynő unokái vagy dédunokái közül, akik nem kapnának királyi keresztséget az angliai egyháztól. Emiatt Ingrid Seward királyi életrajzíró valószínűtlennek tartja, hogy az eseményen a királynő, Károly herceg, Cornwall hercegnője, Cambridge hercege vagy éppen Cambridge hercegnője részt vegyen. Ugyanakkor azt nem tartotta kizártnak, hogy az amerikai keresztelőre Harry barátai esetleg elrepüljenek.

Mint azt januárban megírtuk, Harry és Meghan úgy döntött, „kilép” a királyi családból, nem használják a királyi fenség címüket, és nem kapnak állami forrásokat sem a királyi feladatok ellátására.