Hétfőn érkezett a szomorú hír, életének 89. évében meghalt Jean-Paul Belmondo. Franciaország csütörtökön állami gyászszertartáson búcsúztatja el a színészt, temetése péntek délelőtt lesz.

Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője két éve személyesen is megismerhette Belmondót, és még az utóbbi időszakban is tartotta vele a kapcsolatot a színész ügyvédjén, Michel Godesten keresztül. A Blikk most megtudott néhány részletet Belmondo életének utolsó időszakáról.

Jean-Paul Belmondo a szerettei körében, végelgyengülésben vesztette életét. Nem voltak fájdalmai, nem szenvedett, egyszerűen csak elaludt„ – mondta a Blikknek Király, aki a napokban pár szót váltott Belmondo ügyvédjével is.

„Bár lesújtotta a családot a hír, nem érte őket váratlanul, fel voltak készülve a legrosszabbra. Jean-Paul az elmúlt másfél évben már nagyon beteg volt, és az utóbbi másfél hónapban már a szokottnál is fáradékonyabb, gyengébb volt, illetve a mindig híres jókedve is kezdte elhagyni. Mondhatjuk azt, hogy készült már az elmúlásra” – mesélte a lapnak a tévés, akinek Ennio Morricone életéről írt könyvéhez Jean-Paul Belmondo írt ajánlást.

Belmondo

Kis kedvencével töltötte az időt

A legenda az utóbbi egy évet már a lakásában bezárva töltötte a Brigitte Bardot-tól kapott kutyájával, Coraillal, és bár amikor ideje és állapota megengedte, súlyzózással próbálta fitten tartani magát, egy ideje mintha megváltozott volna.

„2019 szeptemberében meghalt nagyon jó kollégája és barátja, Charles Gérard, ami nagyon megviselte őt lelkileg. Aztán amikor idén januárban, 90 éves korában, koronavírusban elhunyt Rémy Julienne, a legenda másik jó barátja és korábbi kaszkadőre is, Belmondo már nem volt olyan állapotban, hogy el tudjon menni a temetésére. Az ügyvédje szerint azt látta, hogy sorra elmennek mellőle a kortársai, és mintha érezte volna, hogy hamarosan ő lesz a következő a sorban„ – árulta el Király Levente.