A drogterjesztéssel megvádolt Árpa Attila ellen 2019-ben indult nyomozás, miután egy csapatnyi rendőr tört rá és a barátaira. A színész-rendező az órákig tartó helyszínelés után az újságok érdeklődésére azt mondta, hogy egy készülő filmjéhez tartanak kellékpróbát, ezért találtak nála por állagú koffeintablettát és fájdalomcsillapítót, majd hozzátette, hogy aranyos drogkereső kutyák jártak a lakásában.

A történet azonban korántsem olyan vicces, mint amilyennek a rendező elsőre beállította. Ha beigazolódnak a vádak, akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A Bors érdeklődésére az ügyészség ugyanis azt közölte, hogy idén március elsején bíróság elé kell állnia Árpa Attilának.

A lap megkereste a színészt is, aki tisztában van a tárgyalás időpontjával, és nagy meglepetésünkre már várja is az első ülést.

Jobban várom azt a napot, amikor végre bíróság elé kerülök, mint az ügyészség. Ezt bizton állíthatom – kezdte a Bors megkeresésére Árpa Attila.

Továbbra is azt tudom mondani, amit eddig, nevetséges az egész ügy, nem kereskedtem drogokkal, ezért nincs mitől félnem. Örü­lök, hogy elkezdődik a tárgyalás, mert végre lehetőségem lesz megvédeni magam – mondta eltökélten a színész.