Ahogy a Metropol is beszámolt róla, az álarcos merénylő, Jaswant Singh Chail, megpróbált betörni az angol királynő windsori rezidenciájába, azzal az indokkal, hogy megöli őt.

A férfi karácsony napján 8:06-kor töltötte fel az előre rögzített videót a Snapchatre, 24 perccel azelőtt, hogy a rendőrök letartóztatták az akkor még ismeretlen férfit a windsori kastély területén – a felvételt a The Sun tette közzé.

Fotó: Facebook/Royal family

Most újabb információk derültek ki a merényletről – írja a Blikk.

A kapucnis pulóvert viselő, barátai számára Jasként ismert férfi a videón eltorzított hangon ezt mondja: „Sajnálom. Sajnálom, amit tettem, és amit tenni fogok. Megkísérlem meggyilkolni Erzsébetet, a brit királynőt. Ez bosszú azokért, akik meghaltak az 1919-es jallianwala baghi – a köznyelvben amritszarinak nevezett – ​​mészárlásban. Ez egyben bosszú is azokért, akiket megöltek, megaláztak és diszkrimináltak faji hovatartozásuk miatt. Indiai szikh vagyok, „sith”. A nevem Jaswant Singh Chail, a választott nevem pedig Darth Jones”.

A Sith a Star Wars vezető gonoszaira, míg Darth Jones arra az Emmy-díjas James Earl Jones színészre utal, aki a hangját kölcsönözte a filmbeli Darth Vadernek. A videófelvétel hátterében a Star Wars karakterének, Darth Malgusnak bekeretezett képe látható.

A rendőrség perceken belül fogta el a férfit, amint védett területre lépett, az épületbe már nem sikerült bejutnia. A behatolót jelenleg orvosi megfigyelés alatt tartják.