Március vége óta II. Erzsébet nem jelent meg nyilvános eseményen, feladatait sorra veszik át a gyerekei vagy a család más tagjai, így nem csoda, hogy a britek után már az egész világ azért aggódott, hogy a királynő végleg visszavonul, fia, Károly herceg pedig átveszi a helyét a trónon. A pihenés azonban jót tett, II. Erzsébet pénteken visszatért, egyik kedvenc programján, a Royal Windsor Lóversenyen és Show-n teli torokból kiabálva biztatta kedvenceit – írja a Daily Mail.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Royal Family (@royal_family_history) által megosztott bejegyzés

Ugyan a megfigyelők szerint a királynő mozgásán már meglátszik a kora, csak bottal tudott járni, a szelleme még mindig egy fiatal nőé, a karjait rázva, kurjongatva drukkolt a saját lovának, és olyan jól szurkolt, hogy végül ő is átvehetett egy trófeát.

Néhány nappal korábban II. Erzsébet azzal sokkolta a briteket, hogy hosszú uralkodása során most először nem ő nyitotta meg a parlamenti ülésszakaszt. Orvosai tanácsára ugyanis távol maradt a feladataitól, legutóbb a férje, Fülöp herceg halálának első évfordulóján tartott megemlékezésen láthatta a nagyvilág. Egyes feltételezések szerint nem betegség áll a királynő távolmaradásának hátterében: jövő hónapban tartják a platinajubileumi ünnepségeket, és erre pihen rá. Mások viszont már biztosra veszik: az ünnepség után a királynő lemond a koronájáról.