Eleged van már a karácsonyi hangulatból? Programajánló a Grincseknek az év végére





Ki nem állhatod az ünnepi hangulatot és a karácsonyi zenéket? Segítünk, hogy mivel tudod elfoglalni magad, amíg mindenki más karácsonylázban ég.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.24.
szórakozás

Akinek van Netflix-előfizetése, azoknak igazi aranybánya lesz a december, az ünnepi filmek teljes kizárásával is. Akinek pedig nincsen, semmi probléma, a mozik és könyvek terén is széles kínálat várható. Ha pedig aktív elfoglaltságra vágysz, irány egy társasjátékbolt.

Elő a Netflixet decemberben

Sandra Bullockot és Leonardo DiCapriót senkinek nem kell bemutatni, mindketten A-listás hollywoodi sztárok. Most mindketten a Netflix képernyőjén fognak vendégeskedni az év végén, ugyanis mindkettőjüknek érkezik a streamingszolgáltatóra egy filmje. Míg Bullock egy kőkemény börtönviselt nő bőrébe bújik, aki megpróbál szabadulása után visszailleszkedni a társadalomba és egy megrázó drámában teszi mindezt, addig a friss Oscar-díjas DiCaprio nem kisebb felelősséget vállal, mint hogy megmentse a Földet, miután megtudja, hogy egy aszteroida tart bolygónk felé. A színész a való életben is nagy természetvédő és klímavédelmi aktivista, így biztosan tökéletesen fogja hozni ezt a szerepet is. Sandra Bullock a Megbocsájthatatlan című dráma főszereplője lesz, Leonardo DiCaprio pedig a Ne nézz fel! nevű produkcióban lesz látható. Karácsonyi filmek helyett nagyszerű kikapcsolódás.

Leonardo DiCaprio brillírozik az elmúlt évtizedek filmjeiben (Fotó: GettyImages)

A sorozatokról pedig még nem is beszéltünk...

Sorozatok terén is érkezik pár várva várt darab. Szintén a Netflixre érkezik a kasszasiker Vaják-sorozat második évada, ahol a sármos Henry Cavill rabolja el a nők szívét, és vadássza le a leggonoszabb szörnyetegeket. Még a hónap elején záródott le a Nagy pénzrablás utolsó évada is, amivel véget ért a legismertebb spanyol sorozat, amely rengeteget tett hozzá az évek alatt, hogy a streamingszolgáltató sikeres legyen. Amennyiben még nem néztél egy részt sem belőle, most már egyben az egészet ledarálhatod magyar szinkronnal a hideg téli napokon. Emellett a Cobra Kai 4. évada jön ki az év utolsó estéjén. Az Emily Párizsban második évada is érkezik decemberben. Ha pedig még nem volt elég a dél-koreai sorozatokból, érkezik újdonság is tőlük, A nyugalom tengere című űrben játszódó scifi.

A Netflix tökéletes kikapcsolódást nyújt a téli időkre (Fotó: Netflix)

Decemberi moziajánlat

December elején érkezett a mozikba az El a kezekkel a papámtól című magyar film, amely olyan neveket sorakoztatott fel, mint Csobot Adél vagy éppen Járai Máté. A rendezője pedig nem mellesleg Dobó Kata volt. Egy élőszereplős film tele mesés elemekkel. December végén pedig a hollywoodi filmek széles repertoárja érkezik a mozikba, például a Kingsman-filmek előzményfilmje, a Kezdetek. Emellett a Marvel szuperhősei közül a Pókember: Nincs hazaút című filmet tekinthetik meg a maskarás megmentők rajongói. Évtizedekkel a nagy sikerű Mátrix-trilológia után pedig látható lesz a Mátrix Feltámadások című alkotás a széles vásznon.

Végre van idő olvasni

Az idei év legsikeresebb mozifilmjének a felújított Dűne hatására újra a boltok polcaira kerültek az eredeti könyvek, sci-fi rajongóknak kötelezőek Frank Herbert alkotásai, ha még nem olvastad volna őket. Nemrég került a boltok polcaira az ismert Instagram-megmondóember, és a divatszakma itthoni egyik legfontosabb alakítója, Kajdi Csaba könyve is, a Cyla-sztori. A népszerű amerikai színész, Matthew McConaughey is kipróbálta magát a könyvírásban, és meg is jelent Zöldlámpa című műve. Aki egy kis krimire, vagy háborús veteránokról olvasásra vágyik, Stephen King Billy Summers című alkotását ajánljuk. A magyar tiniregények koronázatlan királynője, Leiner Laura sem hagyja olvasmány nélkül rajongóit, a könyvesboltok legtöbbjében megtalálható az Állj mellém című kötete, amely az Iskolák Országos Versenye sorozat befejező kötete.

Társasjátékok nem csak gyerekeknek

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 2000-es évek után már nem a kisgyerekeknek gyártott Monopoly vagy az Activity jelenti a társasjátékok csúcsát, hanem már kooperatív-, kaland- vagy éppen krimijátékok széles skálájából választhatnak az emberek maguknak kikapcsolódást, sőt már társasjátékbárok is várják rengeteg lehetőséggel a betérő vendégeiket.

A teljesség igénye nélkül néhány nagyszerű társasjáték az elmúlt évek kínálatából:

  • Bang, titkos szerepes westernélmény, védd meg a seriffet, vagy lődd le az ellenfeleidet
  • Cluedo, a világ leghíresebb krimijátéka, találd meg, ki a gyilkos, mivel gyilkolt és melyik szobában tette, nagyon hasonló, de kicsit más élmény a Túlvilági történetek
  • Fedőnevek, két csapat egymás ellen küzd, izgalmas asszociációs játék
  • Dixit, Azul mennyire jó a fantáziád és a kreativitásod, itt kiderül (képes tarot kártyákra hasonlító darabokkal)
  • Tiltott sziget, Tiltott sivatag, Pandemic kooperatív játékok, ahol nem egymás ellen, hanem egymással kell nyernetek, mindenki egyért, egy mindenkiért
  • Imagine, Tabu, Activity, Beugró, a partijátékok fel tudja dobni bármilyen társaságban a hangulatot
  • Homályrév, Hadrianus fala, A Mars terraformálása, ha haladó társasos vagy, vagy új kihívásokra vágysz, jöjjenek a bonyolultabb kalandjátékok
  • Csak néhány alapdarabot soroltunk fel, amennyiben kíváncsi vagy rá, hányféle különböző új társas van, keresd fel a társasjáték-oldalakat, vagy egyenesen a YouTube-ot, ahol ki is próbálják influenszerek a darabokat, hogy megértsd a játékszabályokat és lásd, mit kapsz a pénzedért.

    Nem csak egyszerű társasjátékok vannak már a játékpiacon (Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap)

     





    Ezeket olvastad már?
    Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

    Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

    Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

    Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

    Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

    Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

    Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

    Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás