Túl a többtucatnyi súlyfelesleg leadásán Emilio úgy gondolta, eljött az idő, hogy eddig fogyási-életmódváltásbeli tapasztalatait átadja azoknak, akik még a nagy fogyás előtt állnak. Köztük jó barátjának, Andrisnak, akinek – az étkezés mellett – a testmozgás a másik nagy mumusa.

Emilió úgy döntött segítségére siet zenész jó barátjának, Adrisnak

„Nem könnyű ez az út, még én is szeretnék fogyni, nincs megállás. Viszont megvan már a tapasztalatom a fogyás terén. Hiszem azt, hogy ez hasznos lehet azok számára, akik még az életmódváltás előtt állnak. Abban is van valami, hogy egy roma könnyebben tud segíteni a fogyásban egy másik romának. Ismerjük egymást, a szokásainkat, hogy milyen ételeket szeretünk, így sokkal könnyebb. Igaz, Andrisnak nehezére esik a mozgás, de egy szál kolbász, egy kis sebesség és máris kocogni fog. Schobert Norbi nyomdokaiba lépek, nem lázba, hanem izomlázba fogom hozni az én jó barátom” – mondta Emilio a Drága családomban, akinek szavait hallva felesége, Tina, csak a fejét fogta.

Az a helyzet, hogy Emilio megint el van tévedve. Az tény, hogy kemény elszántsággal nagyon sokat fogyott az utóbbi időben és ezt csak magának köszönheti. Azonban inkább lelki támaszt tud nyújtani annak, aki a fogyás előtt áll, mást nemigen. Még hogy ő Schobert Norbi nyomdokaiban? Két helyen is hibádzik ez a dolog. Egyrészt nem stimmel a bankszámlája, másrészt Emilio világéletében fel volt mentve tornából. Norbi már annyit mozgott, annyi mindent tett ezen a területen, hogy ha Emil tízszer születne újjá és próbálná őt utolérni, akkor se sikerülne neki. A fele se annak, amit ő elért” – mondta Tina, aki úgy érzi, inkább jó szavakkal és biztatással segítik majd jó barátjukat, Andrist a fogyásban.