A harmadik védőoltástól sem zárkózik el Fodor Zsóka. A 79 éves színésznő nőnapon, illetve húsvétkor kapta meg a két adag kínai vakcinát, aminek köszönhetően hosszú hónapok után visszakapta az életét és a szabadságát és újra a világot jelentő deszkákra állhatott.

Hallgat az orvosára

– Úgy gondolom, hogy ez nem kívánságműsor, a szakemberekre kell hallgatni. Ha az orvosom azt ajánlja, hogy a két kínaim mellé vegyek fel egy harmadikat, akkor szó nélkül megteszem! Azokhoz a dolgokhoz, amikhez nem értek, nem szólok hozzá, hanem hallgatok arra, aki ért hozzá, akinek ez a hivatása és jót akar nekem – mondta el a Metropolnak Fodor Zsóka.

Nem játék

A sztár nem csak a levegőbe beszél, a környezetében és a rajongóinak is szívesen elmondja a véleményét a kérdésben.

– Másoknak is azt tudom javasolni, hogy ne a kedvük szerint döntsenek a harmadik oltásról, hanem adassák be, ha az orvosok azt mondják, szükséges!

Fodor Zsóka: Ha szükséges, harmadszor is beoltatom magam (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Marad a maszk

A színésznő továbbra is minden óvintézkedést betart , de sokkal szabadabbnak érzi magát az oltások felvétele óta. Hamarosan nyaralni megy, de a maszk és a kézfertőtlenítő nem hiányozhat a bőröndjéből.

– Mindent viszek magammal, hogy ha esetleg bemegyek egy egészségügyi intézménybe, akkor ne érezzem kellemetlenül magam, amiért nincs nálam esetleg maszk. Múltkor Dunaszerdahelyen léptem fel egy darabban, ezért ki kellett váltanom az oltásom angol nyelvű igazolását az orvosnál. Úgy mentem oda, maszk nélkül, ahogy az utcán is közlekedünk most már ismét, amikor rádöbbentem, hogy az egészségügyi intézményekben még kötelező a maszk. Vettem is egyet, habár már butikot nyithatnék otthon, mert van vagy húsz maszkom – fogalmazott mosolyogva Zsóka, majd hozzátette:

– Ebből az esetből okulva mindig van nálam egy maszk, habár remélem, már nem lesz rá olyan gyakran szükségünk, mint nemrégiben.