A Piplsay portál felmérése szerint az amerikai emberek többsége szívesen látna hollywoodi sztárokat politikai szerepben. A szavazók 63 százaléka mondta azt, hogy a hollywoodi sztárokból jó politikus lehetne, ha lenne politikai affinitásuk és egy megfelelő csapat mögöttük.

A felmérésből kiderül az is, hogy a szavazók 41 százaléka támogatná Matthew McConaughey-t, ha indulna Texas kormányzói választásán. Dwayne Johnson, „A Szikla” és Matthew McConaughey együtt összesen 58 százalékot kapott. Ebből 29 százalék támogatná mindkettőjüket, 17 csak A Sziklát és 12 csak McConaughey-t – számolt be a hirado.hu

Így Dwayne Johnson vezet 46 százalékkal, ennyien támogatnák a színészt, ha indulna a 2022-es elnökválasztáson.

Erre Facebook-posztjában reagált:

Megtisztelő! Nem hiszem, hogy alapító atyáink valaha is gondolták volna, hogy egy 196 magas, kopasz, tetovált, félig fekete, félig szamoai, tequilát ivó, pick-upot vezető, övtáskát viselő srác csatlakozna a klubjukhoz – de ha ez megtörténne, számomra lenne megtiszteltetés, hogy szolgálhatlak titeket, az embereket.

Humbling 🙏🏾🤯
I don’t think our Founding Fathers EVER envisioned a six-four, bald, tattooed, half-Black, half-Samoan,…

Posted by Dwayne The Rock Johnson on Saturday, April 10, 2021

A szavazásban egyébként Angelina Jolie kapta a legtöbb szavazatot az elnöki pozícióra a színésznők kategóriájában, 30 százalékkal van az élen. A férfiak kategóriájában pedig Dwayne Johnson után Tom Hanks volt 22 százalékkal.