A 12 üléses Tango típusú repülő különleges festést kapott, törzsének oldalán a klassziscsatár látható, amint megcsókolja az 1986-os világbajnoki trófeát, a hátsó részét pedig szintén Maradona arcképe díszíti. A két szárnyán a mexikói vb negyeddöntőjében, az angoloknak lőtt két gólját, az „Isten kezeként” elhíresültet, és a minden idők egyik legnagyszerűbb góljának tartott szólótalálatát jelenítették meg.

A jármű belsejét múzeummá alakították

Megőrülök Maradonáért. Én az a típus vagyok, aki esténként, lefekvés előtt mindig megnéz egy-két videót róla” – mondta az ünnepi leleplezésen Gaston Kolker, a gép kialakítását finanszírozó argentin techcég ügyvezetője. – „Az idei lesz az első világbajnokság nélküle, s vélhetőleg az utolsó, amin Lionel Messi játszhat. Ezért arra gondoltam, hogy kell csinálnom egy Diego-gépet.”

A repülőn a szurkolók üzenetet hagyhatnak Maradonának, s egy mesterséges intelligencia segítségével „kapcsolatba” léphetnek vele. Személyes tárgyakat is megtekinthetnek, nem csupán a legendás futballistától, hanem az 1986-os vb-n győztes válogatott több más tagjától is.

A tervek szerint a gépet ki lehet bérelni, Argentínában használják majd, de novemberben a katari világbajnokságra is elrepül. Végül jótékony célra elárverezik.