Nemcsak Szabó Franciska, de csapattársai is aggódnak, mennyi időt vesz igénybe a gyógyulása. Mint azt a Bors megírta, a konténeres pályán megcsúszott, és maga alá fordult a bokája.

A Bajnokok legerősebb női versenyzője olyan fájdalmat érzett, hogy ordítva esett össze. A mentő szirénázva vitte kórházba, és az első vizsgálatok csak annyit erősítettek meg, nincs törés. Franci azóta mankózik, kíméli a lábát, de Damoklész kardjaként lebeg a feje fölött, hogy esetleg nem tudja folytatni a versenyt. Az ugyanazon a pályán súlyos sérülést szenvedett Nagy Daninak ez lett a sorsa. A cselgáncsbajnok mindenesetre bizakodó, mint kiderült, ennél sokkal durvább sérülésből is felállt már.

A sérülés pilanata. Még mindig nem tudni, visszatérhet-e (Fotó: Bors)

– A gerincműtétem volt az eddigi legsúlyosabb, a 4-es, 5-ös, 6-os csigolyám nagyon instabil volt, ki-be mozdult, így meg kellett műteni – árulta el a Borsnak Franci. – A dzsúdó nagyon összetett mozgásból álló sport, korábban nem is volt olyan Magyarországon, hogy egy gerincműtét után valaki visszatért a tatamira, én voltam az első. Azt mondták, hogy már annak is örülhetek, ha a műtét után rendesen járni tudok majd, a pályafutásomat pedig magam mögött kell hagynom. Fixálták a csigolyáimat, hat csavar van benne, ezáltal nagyon megváltoztak a terhelési pontok, az érintett izmokat meg kellett erősítenem, de bizonyos mozgástartományban nem is hajlik a gerincem, de nem adtam fel. A sérülés után még rengeteg világkupán érmet szereztem. A sérülések soha nem juttattak el arra a pontra, hogy felhagyjak az álmaimmal.