Ezért kellett Cinthya Dictatort a sürgősségin beoltani





A fotós ennek ellenére minden sorstársát arra biztatja, konzultáljon az orvosával és oltakozzon mihamarabb.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.01.
oltakozás

Súlyos allergiás betegsége ellenére is beadatta magának a koronavírus elleni vakcina második dózisát Cinthya Dictator. A fotóművész és ékszerkollekció-tulajdonos mindvégig az oltás mellett állt, mivel úgy gondolta, mindent meg kell tenni, hogy a vírus jelenlegi hatásait megállítsuk.

Kockázatos szúrás

A sztár azon kevesek közé tartozik, akiknél anafilaxiás sokkot válthat ki egy-egy védőoltás, ami súlyos légzési és keringési problémákat is okozhat.

– Mivel az allergiám miatt több anafilaxiás rohamot átéltem már, ezért nekem a Semmelweis Egyetemen kellett megkapnom az oltásomat sürgősségi ellátással, mivel nem tudják megmondani előre, hogy milyen reakciót vált majd ki a védőoltás. Az olyanoknak, akiknek szokott allergiás sokkja lenni, csak a sürgősségin adhatják be a vakcinát – mesélte a második oltásával kapcsolatban a fotográfus, aki elárulta, hogy emiatt nagyon elhúzódott az első dózisa, hiszen csak kéthetente van sürgősségi oltás.

– A családomban már mindenki megkapta az oltást, amikor engem behívtak az elsőre – tette hozzá.

Fotó: Cinthya Dictator

Őrült várakozás

Cinthya szerencsésen túlesett a második oltakozáson, ám az ő betegsége különös odafigyelést igényelt az orvosok részéről.

Nem volt semmi bajom az első után, így be is próbálkoztam, hogy nem lehetne-e, hogy úgy kapom meg, mint mindenki más, de sajnos ebbe nem mentek bele. Végül a másodiknál többet is vártam, körülbelül 2 és fél órát voltam ott és a szúrás után 40 percig kellett még várakoznom.

Nincs különbség

Cinthya nem érzett különös mellékhatást az oltás után. A Metropol munkatársa azt is megkérdezte a művésztől, hogy milyen vakcinát kapott, de Cinthya tudatosan nem akarta elárulni.

Butaság különbséget tenni az oltások között. Azt javaslom, hogy mindenki oltakozzon, amivel lehet. Nagyon fontos az oltás, hiszen mindenhol lehet hallani, hogy akkor lehet megállítani a vírust, hogyha át lesz oltva minden ember és nem lesz gazdatest, ahol tovább tud mutálódni. Szerintem ha valaki ezt személyes pökhendiségből elutasítja, az másokat is veszélyeztet magán kívül. Nem tudhatjuk, hogy milyen hosszú távú hatásai vannak az oltásnak, de azt tudom, hogy milyen rövid távú hatásai vannak annak, ha nem oltakozunk. Ha 5-10 év múlva lesz valami bajom az oltástól, akkor sem hiszem, hogy olyan mértékű lesz, mint az, hogy most embereket temetünk el – tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás