Másfél hónappal ezelőtt, május 6-án váratlan hirtelenséggel halt meg az ország egyik legismertebb celebje, Berki Krisztián. A híresség tragédiája megrázta az egész országot, alig volt olyan háztartás, ahol ne arról beszéltek volna, hogy vajon pontosan mi történt a ránézésre egészséges egykori sportolóval. A halál pontos okát a mai napig nem hozták nyilvánosságra, és bár még mindig tart a nyomozás, valószínűsíthető, hogy a szervezetébe juttatott kemikáliák okozták a szívmegállást. Berki Krisztiánt két kisgyermeke, felesége, Mazsi és az édesanyja, Júlia asszony gyászolja a mai napig, vigasztalhatatlanul.

Berki Krisztián

Május 6-án hunyt el Berki Krisztián, halála pontos okát ma sem tudni Fotó: Végh István (VI)

Hátborzongató utolsó mondat

A megrendült rokonságban lelkileg talán az édesanya van a legrosszabb lelki állapotban. Ő az egyetlen ­fiát vesztette el, a támaszát, a büszkeségét, a vérét, a mindenét. Nem volt mindig jó a kapcsolatuk, de az utóbbi években újra közel kerültek egymáshoz, amit mi sem bizonyít jobban, mint egy napokban előkerült házi videó. A Facebookon terjedő felvételt maga Krisztián készítette, éppen karácsonyoznak. Az első percekben egy harmonikus családot látunk, Berki elmondja, hogy az édesanyja egy kiskutyát szeretett volna, ezért most azzal lepik meg. A celeb ezt írta a videó mellé:

„Anyukám szeretett volna egy kiskutyát… hát azt kapta… Tudjátok, férfitársaim, amikor a családod vagy szeretteid minden egyes álmát, kívánságát teljesíted, akkor az Ő boldogságuk által Te leszel a világ legboldogabb embere… Én azt hiszem, csakis hálával és köszönettel tartozom… és persze felkészülten várom a jövő évi kívánságokat.”

A videón az édesanya megkapja a kutyust, majd elhangzik egy hátborzongató mondat: „Muter! Vigyázz rá, légy szíves! Nem él olyan hosszú időt, mint én, de jó kis társad lesz és sokkal hűségesebb, mint az emberek.” A felvétel 2020. december 20-án készült…

Visszajár a szelleme

Krisztián édesanyjának azóta a legjobb barátja Deni, a kiskutya. Viszont, ahányszor ránéz, mindig ezt a mondatot hallja.

„Olyan hangosan cseng a fülemben ez a pár mondat, hogy szinte bele­bolondulok!” – mondta a Bors megkeresésére Júlia. – „Nem vagyok jól, nagyon nem” – folytatta a gyászoló édesanya. – „A fiam másfél hónapja ment el, de még mindig nem tudom felfogni, hogy nincs többé. Egyszerűen nem hiszem el. Hiába mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít, ez nem igaz, sosem fog meggyógyulni a lelkem. Minden este vagy tízszer felriadok, nem tudok aludni” – mondta tovább sírva az asszony. – „Kinyitom a szemem és ott áll Krisztián az ágyamnál. Nem szól egy szót sem, csak néz engem. Megszakad ettől a szívem. Nem tudom, meddig tart ez, nem tudom, miért látom a szellemét minden éjszaka, de talán így még nehezebb az elengedés…”

Júlia asszony, Berki Krisztián édesanyja

Júlia asszony minden éjszaka legalább tízszer felriad álmából Fotó: Bors