Berki büntetőfékezett a busz előtt, börtön is lehet a vége...





Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.18.
büntetnőfékezés

Elismerte Berki Krisztián, hogy róla van szó abban a balesetben, amelyben egy autóst büntetőfékezéssel vádolnak. Túlzásnak tartja az ügyészség többek között börtönbüntetésre tett indítványát, mert állítja, nem ő volt a vétkes az ütközésben. A Borsnak adott interjúban elárulta: nem érti, miért került újra felszínre a már korábban lezárult ügy.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt – áll a Magyarország Ügyészsége Facebook-oldalán közzétett videó mellett, amelyben szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint. Mindez három évvel ezelőtt, 2018. március 17-én történt egy III. kerületi utcában.

Sokmilliós kár

Az autóbusz vezetője vészfékezéssel sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. A médiában Berki Krisztián neve merült fel az ügy kapcsán. A Borsnak a híresség ügyvédje, Szilágyi Roland elmondta, nem tud a vádemelésről.

– Meglepve tapasztaltam, hogy a médiából kell megtudnom, hogy ügyfelem, Berki Krisztián ellen „elviekben” vádat emeltek. Az ügyészség azonban egyetlen médiumnak sem erősítette meg ezt az információt. Amennyiben mégis igaz, különösnek találom, hogy egy büntetőügyben, amelyet a nyomozóhatóság már egyszer megszüntetett, később börtönbüntetést kérjenek egy olyan személyre, akivel szemben ezt az eljárást már megszüntették. Akkor tudok erről bővebben beszélni, ha a nyomozati iratokat vagy a tényleges vádiratot megismertem – mondta az ügyvéd.

„Ez egy lezárt ügy”

Az ügyben Berki Krisztián megszólalt a Bors megkeresésére:

– Nem értem, hogy ez a baleset miért került újra napvilágra. Túlzásnak tartom az indítványt is. Ez egy lezárult ügy; furcsa számomra, hogy a történtek után három évvel az ügyészség Facebook-oldalán tűnt fel az a videó, amelyben rögzítették a történteket. Velem szeretnék hirdetni az oldalukat? – kezdte az influenszer, majd részletesen elmesélte, szerinte hogyan történt a baleset.

– Ahogy a buszt megelőztem, jobbra indexeltem, mert a Village Parkba akartam bekanyarodni. Elgondolkodtató számomra, a buszos miért próbálta megakadályozni, hogy elé kerüljek? A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70–90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém – mondta Berki, aki szerint megelőzhető lett volna a baleset.

Nem haragszik senkire

– A buszos hanyagsága miatt történt minden – folytatta Berki. – A feleségem is nagyon megijedt, szinte sokkot kapott mellettem. De nem haragszom már senkire, hiszen tudom, egy olyan ügyet vettek elő újra, amit már levizsgáltak. Ez közúti baleset volt, amiben azért engem – akinek 84 ezer eurós kára keletkezett – akarnak hibásnak kihozni, mert Karácsony Gergelyék (itt Budapest főpolgármesterére gondolhatott – a szerk.) a csőd szélén állnak, és ahelyett, hogy kérnének tőlem pénzt, bevádolnak – mondta teljes higgadtsággal Krisztián, akinek felesége, Mazsi sem hagyta szó nélkül a történteket.

Mazsi: Soha nem sodort volna veszélybe

– Számomra a legmegdöbbentőbb az, hogy éppen most akarják eltiltani Krisztiánt a közügyektől, amikor politikai karriert épít... A videón látszik, hogy dudál a buszra, ugyanis annak sofőrje szándékosan nem engedte, hogy megelőzzük. Ott voltam a férjem mellett az autóban, soha nem tett volna ki engem olyan veszélynek, hogy maradandó sérülést szerezzek amiatt, mert büntetőfékezik egy busz előtt – nyilatkozta a Borsnak Mazsi.

 





Ezeket olvastad már?
„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás