Az M5 csatornán minden hétköznap 19 órakor látható Librettó a kulturális élet érdekes történéseit, újdonságait igyekszik bemutatni a nézőknek. A szerdai adásban az ikonikus Fészek Kulturális Központból jelentkezett a műsor, ahol Benkő Balázs mesélt édesapja, Benkő László felbecsülhetetlen zenei hagyatékáról.

Sok Omega-klasszikus születésének voltam tanúja, amelyek közül a legnagyobbakat mindig valamilyen bohém, hirtelen jött, felszabadult pillanat ihletett. Volt, hogy egy buli kellős közepén szállta meg édesapámat az ihlet, hirtelen odarohant a zongorához és két perc alatt meg is született a dal– mesélte Balázs.

Fia szerint azért volt rendkívül termékeny művész Benkő László, mert sohasem volt elégedett a saját munkájával. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hatalmas mennyiségű feldolgozatlan zenei anyagot hagyott maga után: többek között két soha be nem mutatott színdarabot és egy balettet is. Benkő Balázs most azon dolgozik, hogy ezek a felvételek eljuthassanak a közönséghez, és így tovább bővüljön Benkő László zenei öröksége.

Az Omega legendás, Kossuth-díjas billentyűsének, Benkő Lászlónak hagyatékát fia, Balázs dolgozza fel. Több lemezre való…

Posted by M5 TV on Thursday, April 22, 2021