Három napon keresztül a magyar könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói adják egymásnak a színpadot Ráckevén, a Duna-part Feszten. Az idén első alkalommal megrendezett esemény több ponton is eltér az eddig megszokott hazai fesztiváloktól. Elhelyezkedése és környezete is egyedülálló, ezenfelül pedig környezetbarát vállalásai konkrétak. A fesztiválon fellép Ákos is, aki fontos lépéseket tesz azért, hogy környezettudatosan éljen, és amennyire lehet, csökkentse ökológiai lábnyomát.

„Arra próbálom megtanítani a gyerekeimet, hogy felelősségteljesen bánjanak a rájuk bízott világgal. A hangstúdiómat úgy alakítottam ki, hogy energetikailag teljes egészében önellátó legyen: a napelemek jóval többet termelnek, mint amit elfogyasztunk, földhővel fűtünk. Örülök, hogy létezik környezettudatos fesztivál. Nem hiszek a szélsőségekben, szerintem hosszú távon csak a megújuló és a fosszilis energiaforrások kiegyensúlyozott használata hozhat kielégítő megoldást” – mondta Ákos, aki fellép az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Duna-part Feszten, Ráckevén, a Savoyai-kastély parkjában, de ő maga már nem fesztiválokon bulizza ki magát.

Idén 54 esztendős vagyok, a fesztiválokra jobbára fellépni járok, ezeken a rendezvényeken inkább a nagyobb gyerekeim képviselik a családot” – tette hozzá a négygyermekes családapa.

Környezettudatos sztár Fotó: Metropol/NZ