Kiderült az igazi ok: ezért nem viszi Harry herceg gyerekeit az édesapjához

Az a hír járja, hogy Harry és Károly már nem beszél egymással...



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.08.01.
Módosítva: 2024.08.01.
III. Károly király királyi család távolság Harry herceg védelem

Úgy tűnik, nem a botránykönyv vagy az Amerikába költözés, hanem egy egészen más tényező mélyítette tovább a Harry herceg és édesapja, III. Károly király közötti szakadékot.

Prince Harry leaves nvictus Games 10th Anniversary Service in London
Lehet még újra jó kapcsolat Harry herceg, az édesapja, III. Károly, valamint a testvére, Vilmos között? Fotó: Northfoto

Amikor a herceg májusban visszatért az Egyesült Királyságba, hogy megünnepelje az Invictus Games 10. évfordulóját, édesapja nélkül kellett részt vennie a ceremónián. Apa és fia nem találkozott, amit a herceg szóvivője a király zsúfolt menetrendjével magyarázott.

A Harryhez közel álló források azonban mélyebb problémákról beszélnek. Mint az köztudott, Harry és felesége, Meghan Markle visszalépett a királyi szerepvállalástól, majd számos vádat fogalmaztak meg az udvarral szemben. Mindezek falakat emeltek a herceg és családja közé.

Annak ellenére, hogy III. Károly király rákdiagnózisát követően februárban megtört a jég, apa és fia találkoztak, kapcsolatuk ezután tovább romlott. 

A Harry herceghez közel álló források szerint az uralkodó már nem is fogadja fia hívásait és a leveleire sem válaszol. 

Nem veszi fel neki a telefont, nem fogadja a hívásait

– mondta III. Károlyról Harry egyik barátja, aki szerint a herceg megpróbálta hívni az édesapját, hogy az egészsége felől érdeklődjön, de a hívásait sosem veszi fel.

Harryt és családját egyre kevésbé kedveli a közvélemény, a herceg pedig kiemelten félti a biztonságukat, ezért nem viszi haza az Egyesült Királyságba Károly unokáit. Harry meg akarta beszélni apjával a védelméért indított küzdelmét, amelyért bő négy éve küzd a bíróságon – kevés sikerrel. A herceg úgy véli, Károly tudna segíteni abban, hogy Harry és családja újra azt a rendőrségi és egyéb védelmet élvezhesse, mint korábban. Harry kiemelten aggódik Meghan és a gyermekeik biztonságáért, ezért állítólag többször is segítséget kért ebben az apjától.

Harry fél, és úgy érzi, az egyetlen ember, aki tehet ez ellene, az apja

– mondta egy királyi bennfentes a People-nek. Egy másik forrás így nyilatkozott:

Harry eltökélt szándéka, hogy mindenáron megvédje magát és a családját.

Úgy tűnik tehát, hogy a személyes védelem biztosításának hiánya áll a háttérben: Harry fél egy esetleges angliai támadástól, így amíg nem látja biztosítottnak önmaga és a családja védelmét a szigetország és édesapja, III. Károly király részéről, addig nem tér vissza gyermekeivel a szigetországba. Ez pedig azt jelenti, hogy a rákbeteg III. Károlynak kell átkelnie az Atlanti-óceánon, ha személyesen szeretne találkozni az Egyesült Államokban élő unokáival.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás