Több állatvédő szerv is megkereste Czutor Zolit

Czutor Zoli szilveszteri posztjával kapcsolatban nyilatkozott a Borsnak. A zenész azt mondta, meggondolatlanul posztolt, félrement az üzenete.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.10.
czutor zoli botrány petárda

„Újév közeledtével elképesztő mennyiségű és minősíthetetlen hangnemben megírt fenyegető bejegyzéssel szembesültem a falamon: aki petárdázik, annak milyen sorsot kívánnak, így meg úgy tennék fel a személy vagy gyereke, édesanyja… testébe a különféle robbanószerkezeteket, hogy átérezze a szerencsétlenül járt állatok sorsát a delikvens. Szenzitív, családos apaként még nálam is kiverte a biztosítékot, milyen agresszióval lépnek elő hirtelen a semmiből az állatvédők” – nyilatkozta Czutor Zoli.

Czutor Zoli a Borsnak nyilatkozott a szilveszteri posztjával kapcsolatban.
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A Belmondo énekese azt írta bejegyzésében:

Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a java része a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem.”

Ez a poszt nagy felháborodást váltott ki a kommentelők körében, Erre a zenész így reagált:

Bevallom, hirtelen felindulásból, meggondolatlanul reagáltam és félrement az üzenetem, mely korántsem arra szándékozott buzdítani senkit, hogy petárdázzon nyakra-főre mindenki, hanem arra, hogy kerüljük el a verbális erőszakot. Hiszen az erőszak erőszakot szül!

 – szögezte le Zoli, akihez a cinikus hangvételű bejegyzése miatt több ezer számon kérő komment érkezett.

Mint mondta, nem az volt a bejegyzésével a szándéka, amit elért vele, de kikéri magának, hogy rá hivatkozva petárdáztak az emberek újév éjjelén, sőt ahogy fogalmazott, még egy sajnálatos tűzesetet is a nyakába akart egy-két kommentelő varrni.

„Bocsánatot kérni nem fogok, de végtelenül sajnálom a történteket. Bocsánatot kérni akkor szoktunk, ha valamit nem szándékosan követünk el” – mondta a zenész a Borsnak.

Több állatvédő szerv is megkereste az énekest, hogy tisztázzák nézeteltéréseiket. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Noé Állatvédő Egyesület együttesen kértek találkozót a zenésztől. Czutor Zoli azt mondta, sok félreértést sikerült tisztázniuk.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás