Több állatvédő szerv is megkereste Czutor Zolit

Czutor Zoli szilveszteri posztjával kapcsolatban nyilatkozott a Borsnak. A zenész azt mondta, meggondolatlanul posztolt, félrement az üzenete.Megosztás
Szerző:
2023.01.10. 10:30
czutor zoli botrány petárda

„Újév közeledtével elképesztő mennyiségű és minősíthetetlen hangnemben megírt fenyegető bejegyzéssel szembesültem a falamon: aki petárdázik, annak milyen sorsot kívánnak, így meg úgy tennék fel a személy vagy gyereke, édesanyja… testébe a különféle robbanószerkezeteket, hogy átérezze a szerencsétlenül járt állatok sorsát a delikvens. Szenzitív, családos apaként még nálam is kiverte a biztosítékot, milyen agresszióval lépnek elő hirtelen a semmiből az állatvédők” – nyilatkozta Czutor Zoli.

Czutor Zoli a Borsnak nyilatkozott a szilveszteri posztjával kapcsolatban.
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A Belmondo énekese azt írta bejegyzésében:

Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a java része a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem.”

Ez a poszt nagy felháborodást váltott ki a kommentelők körében, Erre a zenész így reagált:

Bevallom, hirtelen felindulásból, meggondolatlanul reagáltam és félrement az üzenetem, mely korántsem arra szándékozott buzdítani senkit, hogy petárdázzon nyakra-főre mindenki, hanem arra, hogy kerüljük el a verbális erőszakot. Hiszen az erőszak erőszakot szül!

 – szögezte le Zoli, akihez a cinikus hangvételű bejegyzése miatt több ezer számon kérő komment érkezett.

Mint mondta, nem az volt a bejegyzésével a szándéka, amit elért vele, de kikéri magának, hogy rá hivatkozva petárdáztak az emberek újév éjjelén, sőt ahogy fogalmazott, még egy sajnálatos tűzesetet is a nyakába akart egy-két kommentelő varrni.

„Bocsánatot kérni nem fogok, de végtelenül sajnálom a történteket. Bocsánatot kérni akkor szoktunk, ha valamit nem szándékosan követünk el” – mondta a zenész a Borsnak.

Több állatvédő szerv is megkereste az énekest, hogy tisztázzák nézeteltéréseiket. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Noé Állatvédő Egyesület együttesen kértek találkozót a zenésztől. Czutor Zoli azt mondta, sok félreértést sikerült tisztázniuk.

 

Ezeket olvastad már?
Micsoda családi kép! Így ünnepeltek Szabó Zsófiék

Micsoda családi kép! Így ünnepeltek Szabó Zsófiék

Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás