Hatalmas bajba került Damu Roland exfelesége, tetemes adósság maradt rá





Nem múlnak az indulatok Damu Roland halála után sem. Özvegye évekig köteles fizetni a színész tartozásait.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.12.
kifizetetlen tartozás

A sorozatsztár 2 év és 3 hónapot töltött börtönben személyi szabadság megsértése és erőszakos közösülés bűntette miatt. 2015-ben szabadult Roland a Jóban Rosszban mellett színházakban is játszott, valamint több mint 150 filmben és sorozatban szinkronizált. Damu a börtönévek alatt ismerkedett meg későbbi feleségével, Edinával, akitől kislánya született. A házasság azonban nem volt hosszú életű, egy évvel gyermekük születése után megromlott a kapcsolatuk.

2 év 3 hónapot töltött börtönben a színész Fotó: Bors

Összesen 5 év és 165 nap igazolt munkaviszony

A négy hónappal ezelőtt elhunyt Damu Roland életéből még mindig sötét titkok látnak napvilágot, újabb információk jutottak a Bors birtokába. Bár már mindenki szeretné feledni a múltat, de özvegye és gyermekének gyámja nem tudja. A színész adósságot hagyott maga után, ráadásul kislánya az árvaellátástól is elesett.

Nem múlnak az indulatok Damu Roland halála után sem. A színész kislánya már hatéves lesz, apja családjából azonban senkit nem érdekel a gyermek sorsa. A Jóban Rosszban egykori sztárjának testvére bár korábban vállalta, hogy Maja keresztszülője lesz, később meggondolta magát. A konfliktus okát a gyám nem akarja kiteregetni, és bár szerinte lehetett volna rendezni a kapcsolatot, azonban ezzel nem mindenki értett egyet.

Edina és Roland friss házasokként Fotó: Bors

Eltűntek a rokonok

„Több mint egy éve az ajtót sem nyitják rá a kislányra, sőt egyáltalán nem érdeklődnek a hogyléte felőle, pedig Maja erről semmit sem tehet, az érdekében a haragot félre kellene tenni. Kaptunk korábban ígéretet segítségre, de abból sem lett semmi. Nem kell önzőnek lenni, mindenki követhet el hibákat! A nagyapja is sokáig tartotta a kapcsolatot a húgommal és a kislánnyal, de jó ideje ők is eltűntek” – kezdte Katalin, aki érdeklődésünkre megerősítette, a napokban újabb kérvényét utasították vissza.

Damu Roland és a kislánya Fotó: Bors

Roland nem dolgozott eleget

Januárban a megelőlegezett gyerektartást vették el tőlünk. Örülhet minden rosszakarónk, hogy az árvaellátástól is elestünk. A hivatalos iratok szerint Roland haláláig nem szerezte meg a korcsoportjához előírt szolgálati időt, mert 1989-től 2021-ig, azaz élete végéig összesen csak 5 év és 165 nap elismert és igazolt jövedelemre tett szert. Folyamatosan falakba ütközünk, nincs több lehetőségünk, hogy támogatást kérjünk Maja felneveléséhez” – mesélte a kislány gyámja, aki számára azért megdöbbentő az indoklás, mert amikor együtt volt Edinával, folyamatosan dolgozott a színész.

Ha csak azt vesszük figyelembe, hány éven keresztül forgatott a napi sorozatban, az már meghaladja az a bedolgozott évszámot, amit az indoklásban kaptam” – fogalmazott Katalin, majd hozzátette, meglehetősen nehéz a helyzetük, mert a színész özvegyére jelentős adósság maradt Damu után.

Együtt vették fel a hiteleket

„Mielőtt bárki azzal támadna, hogy miért nem tartja el a kislányt az édesanyja, azt senki nem tudja, hogy mekkora adósságot hagyott a testvéremre a férje. Mikor még együtt voltak, vele vetette fel a különböző hiteleket, amit nem fizetett, így a feleségén hajtják be. Évekig fogja fizetni, ami meglehetősen megnehezíti a megélhetésüket, és hogy támogassa a gyermekét, pedig dolgozik, fönntart egy lakást, és teljesen normális életet él” – fakadt ki a gyám.

Katalin, a színész gyermekének gyámja el van keseredve a kialakult helyzet miatt Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás