RETRO RÁDIÓ

Kőkemény videóban üzent Arnold Schwarzenegger Putyinnak

Arnold Schwarzenegger videóban üzent az orosz elnöknek. A testépítő szerint nem az orosz népet, csakis egy embert lehet hibáztatni a háború kirobbanásáért.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.03.18. 09:00
háború

Arnold Schwarzenegger nem bírta tovább szó nélkül nézni az orosz–ukrán háború borzalmait. Videóüzenetében egy személyes történetet is belefűzve osztotta meg az emberekkel, mit gondol a helyzetről.

„1961-ben, amikor 14 éves voltam, egy barátommal együtt elmentünk Bécsbe a súlyemelő-világbajnokságra. Itt találkoztam először Yuriy Petrovich Vlasovval, aki megnyerte abban az évben a világbajnokságot. A barátommal együtt valahogy bejutottunk a backstage-be, és egyszer csak ott állt előttem a világ legerősebb embere. Megszorította a kezem és rám mosolygott, soha nem felejtem el azt a pillanatot. Ezután kezdtem el én is a súlyemelést, azóta csak tisztelettel és szeretettel tudok az orosz emberekre gondolni – kezdte Arnold Schwarzenegger.

Schwarzenegger szerint nem az orosz nép tehet a háborúról

„Akármit is gondol mindenki, ez nem az orosz emberek háborúja. Az egész világ Oroszország ellen fordult azért, mert megtámadták Ukrajnát. Városokat romboltak le, civil emberekre bombáztak és már 3 millió ukrán embernek el kellett menekülnie a hazájából. Oroszországot pedig komoly szankciókkal sújtották világszerte, szinte ellehetetlenítették az országot” – fejtette ki a véleményét az orosz–ukrán háborúról a színész.

Az orosz kormány hazudott a katonáinak

De kérdem én: arról szó esett valaha is, hogy mennyi orosz katona halt meg eddig? Az orosz kormány hazudott a katonáinak, egy részüknek azt mondták, hogy nácik ellen fognak harcolni, a másiknak azt, hogy az ukrán népet fogják megmenteni, másoknak meg azt, hogy szimplán tréningezni mennek majd – mondta Schwarzenegger.

„Ez egy illegális háború”

„Ez egy illegális háború és közösen kell megállítanunk. Ezt a háborút nem az orosz emberek akarták, kizárólag egy ember döntése van a hátterében. Minden orosz barátomnak üzenem, hogy terjesszék szét az üzenetem Oroszországban, hogy mindenki tudja, mi zajlik valójában Ukrajnában, hogy mindenki tudja, hogy a kormány hazudott nekik” – mondta, majd a videó végén Putyinnak is üzent: Te kezdted ezt a háborút, te akartad és csak te tudod befejezni.

 

Ezeket olvastad már?
Kiderült, ki nyerte a Csináljuk a fesztivált! műsorát! Ez lett az évszázad magyar slágere

Kiderült, ki nyerte a Csináljuk a fesztivált! műsorát! Ez lett az évszázad magyar slágere

Kiderült az igazság, így halhatott meg valójában Máté Péter

Kiderült az igazság, így halhatott meg valójában Máté Péter

Kórházba került és meghalt a Rendőrakadémia sztárja

Kórházba került és meghalt a Rendőrakadémia sztárja

Ajjaj! Idén sem tudja megtartani az esküvőt Szuperák Barbi és Jolly. Ez van a háttérben

Ajjaj! Idén sem tudja megtartani az esküvőt Szuperák Barbi és Jolly. Ez van a háttérben

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás