RETRO RÁDIÓ

Baloldali pénzszivattyú





Emlékeznek még a Tocsik-ügyre? Nem csodálom, ha nem, elvégre negyed százada történt, hogy megjelent egy kis cikk a Figyelőben egy jogásznőről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.30.
Régi recept

Tocsik Mártát az akkori állami vagyonkezelő, az ÁPV Rt. megbízott, hogy sikerdíjért közvetítsen az önkormányzatok és az ÁPV Rt. között. Alighanem én is csak azért emlékszem rá, mert e kis cikk – ami a szóbeszéd szerint egy kirúgott ÁPV Rt.-s bosszújából született – egy időre meghatározta újságírói munkámat. Tocsik Mártát később jogerősen felmentették, de az feketén-fehéren kiderült, hogy a balliberálisok – az MSZP és az SZDSZ - azzal a módszerrel szivattyúzták ki a közpénzt, hogy az állami kifizetésekből százmilliókat kértek vissza, füstös sörözőkben megzsarolva az „üzleti partnert”.

Ugyanabban az időben Gyurcsány Ferenc üzletemberként tett szert tapasztalatokra: cége, az Altus 1995-ben megszerezte a legnagyobb hazai alumíniumipari vállalat, a Motim többségét, a vásárláshoz pedig attól a Magyar Hitel Banktól vett fel 705 milliót, aminek az elnöke az anyósa, Apró Piroska volt. Ezzel meg a KISZ-vagyonból privatizált Ezermester felszámolásával alapozta meg a vagyonát.

Miért hozom mindezt ide? Mert Gyurcsány nagyon is jól ismeri a dörgést. Nem azért ültette be régi megbízható embereit fővárosi kulcspozíciókba, hogy megmondják, mikor váltson a lámpa. Naivság volna elhinni, hogy évtizedek, évszázadok óta jól működő közműcégeket most hirtelen megvilágosodva takarékossági okokból vontak össze.

Arról van szó, hogy a DK megbízható emberei a gazdasági kulcspozíciókban, a nagy ernyő alatt úgy zsugáznak a pénzekkel, ahogy akarnak, azt adják el, amit akarnak és úgy vesznek ki a kasszából különböző megbízások, piszkos ügyletek révén hatalmas összegeket, ahogy kedvük tartja.

A Tocsik-ügy kismiska volt ahhoz képest, ami jön! Régi recept, hogy ha el akarod terelni magadról a gyanút, vádold meg ellenfeleidet azzal, amit te magad csinálsz, hazudj és tagadj. Gyurcsány ebben sem pályakezdő. Úgyhogy csak figyeljünk!





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás