RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.25.
válás

Váláscunami van a levegőben. Ábel Anita, Papp Gergő, Feke Pál, Szabó Zsófi, Mádai Vivien - csupán néhány pár a közelmúltból, akik hiába próbálták, de nem tudták megmenteni a kapcsolatukat. A barátnőmnek van egy különleges képessége: előre meg tudja jósolni, hogy mikor, melyik néhány éve még menyasszonnyi ruhában pózoló, majd tündéri kisbabával büszkélkedő, boldog híresség jelenti be, hogy hiába próbálták helyrehozni a házasságukat, be kellett látniuk, hogy együtt tovább nem megy.

(Fotó: Pixabay)

„Figyeld meg, amelyik nő elkezd hirtelen fogyni, konditerembe járni, és már annyit edzett, hogy kilátszik a kluccsontja, az nemsokára szingli lesz.” Egyébként tényleg van benne valami. A barátnőm nem rosszindulatú, csupán hihetetlenül jó megfigyelő. Félreértés ne essék, nem félrelépést vizionál, de valahogy olyan, mintha a nők a házasságuk derekán főnixmadárként feltámadnának, és kirepülnének a láthatatlan kalitkából. A túltolt edzés, az új női image kialakítása ugyanis mindig valami hiányt, elégedetlenséget jelez.

A nők kezdeményezik a válást

A szakemberek szerint a válások 71 százalékát a nők kezdeményezik, pedig a döntő lépés előtt általában ők követnek el mindent a kapcsolat megmentéséért, és ők azok, akik nem restellnek igénybe venni külső segítséget. Többnyire náluk - ekkor még - nincs harmadik.

A férfiaknak sem sikerül mindig a kapcsolatgyógyítás, van, hogy ők lépnek ki - de tegyük a szívünkre a kezünket, ez a ritkább. Nekik a félrelépés jobb megoldásnak tűnik. Akkor egy állandó szerető, egy árnyékfeleség lesz a valódi társ. A második első. És most még csak nem is érzéketlen macsókról beszélünk, hanem valamikor szerelmes férfiakról, akik attól még, hogy férjként becsődöltek, jó apák és még a családot is megpróbálják működtetni.

Még jöhet egy másik élet

Valahogy mostanában mégsem bírnak ki a házasságok egy teljes életet. Régebben egyszerű volt a megoldóképlet: menteni, míg menthető, és együtt maradni akkor is, ha már nem az. Persze, nem a válás mellett kampányolok, de egyre többször tapasztaljuk magunk körül, hogy sok álompárnak látszó házaspár jelenti be a válást, és két olyan ember sétál ki a kapcsolatból, akik valószínűleg nem is jönnének be egymásnak, ha abban a pillanatban találkoznának. Két teljesen más ember pedig még leélhet két teljesen más életet valaki mással.

Vagy igazam van, vagy boldog vagyok

De vajon fontos-e, hogy hogyan jutottak el idáig? Talán menet közben elfelejtődött, hogy a párkapcsolatok sérülékenyek. A sérülések azonban gyógyíthatók, ha idejében észrevesszük azokat. Amikor viszont már a bántások és bántódások szilánkjai belenőttek a kapcsolatba, akkor az elvonzódás folyamata visszafordíthatatlan. Egy kihalt házasságban ugyanis csak valamilyen racionális okból – a gyerekek, az anyagiak, a közös vállalkozás miatt – maradnak együtt a párok, miközben semmit sem jelentenek egymásnak.

Ha pedig mégis szakításra kerül a sor, már értelmetlen azt mérlegelni, hogy kinek volt igaza. (Én az igazsággal amúgy is úgy vagyok, hogy vagy igazam van, vagy boldog vagyok. Szívesen elengedem az igazam, ha boldog lehetek - de ez egy másik történet).





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás