RETRO RÁDIÓ

Elk*rja, aki meg se nézi a filmet, de már ítélkezik





Napok óta téma az Elkxrtuk című mozifilm az országban, de vicces, hogy a véleményformálók 99 százaléka még csak mozi közelében sem járt, nemhogy megnézte volna a 2006-os ámokfutásról szóló darabot. Sokan máris “elrohantak” a netes értékelő oldalra, hogy jól le- vagy felpontozzák, politikai alapon, még mielőtt megnézték volna…



Megosztás
Szerző: Sztipanov Zorán
Létrehozva: 2021.11.06.
Elkurtuk

Előítéletes gondolkodás, ha valamiről úgy formálunk véleményt, hogy valójában nem is vagyunk rá kíváncsiak, alapvető tényekről sincs ismeretünk - legyen az film, könyv, zene vagy bármi.

Személyes példám erre a „Millió dolláros bébi”. Ezt a mozit - holott két kedvenc színészem is főszereplő benne - kizárólag azért nem akartam megnézni, mert semmi kedvem nem volt egy újabb tucatsportfilmhez, melyben valaki a semmiből lesz a bajnokok bajnoka. Aztán egy unalmas délutánon mégis rászántam magam, s ha már boksz, a legnagyobb gyomrost én kaptam. Rájöttem, hogy sokkal súlyosabb témáról szólt az alkotás, mint előzőleg - köszönhetően a film unalmas címének is - gondoltam.

Az Elkxrtukról biztosan csak annyit tudhatunk, hogy a 2006-os eseményeket dolgozza fel, az őszödi beszéd kiszivárogtatásától a tüntetésekig, és hogy mi vezetett a rendőrök indokolatlan brutalitásához. Sokan átéltük ezeket a napokat, s a mozifilm biztosan ad hozzá valami olyan adalékot, ami segíthet megérteni, mi miért történt.

A színészeket köpködni az interneten meg méltatlan: ez olyan, mintha Stallonét „lerohadtgyilkosoznánk”, mert rengeteget ölt a Rambóban...

Egyetérteni egyáltalán nem kötelező a film tartalmával, hiszen ez egy mozifilm, nem iskolai tankönyv. De akit érdekel, az üljön be a moziba, nézze meg, és utána bármilyen véleményt elmondhat róla, senki nem fogja ezért kilőni a szemét. De aki vakon ócsárolja vagy tömjénezi, az inkább maradjon csöndben... Vagy nézze meg a Millió dolláros bébit.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás