RETRO RÁDIÓ

Egy kismama naplója a Covid árnyékában





A négyéves „nagytesót” nem engedték be a 4D babamozira.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.16.

Ez egy – remélem – rövid életű blog lesz, és hamar lezárhatjuk azt a sok-sok kérdést, amelyek – most már mindennapos – kismamaként belengik az utóbbi hónapok mindennapjait. Furcsa és meglepő dolgok, amelyeken kissé nehéz egy legyintéssel túllépni. Persze muszáj, de legalább leírom.

Öt vagy hat hónapos várandós voltam, amikor arra gondoltunk a férjemmel, hogy ugyanúgy, mint az elsőszülött gyermekünknél, most is elmegyünk egy magánrendelőbe Budapesten belül, hogy megnézzük és megörökítsük az utókornak a második kicsikét is. Ezzel többek között az volt a szándékunk, hogy a nagytesónak ilyen módon is bemutassuk a kistesót, illetve mi is megnézegethessük a kis jövevényt, és legyen egy szép, közös élményünk. De ez nem jöhetett össze.

Már lefoglaltam az időpontot, amikor a telefonos egyeztetés során közöltem, hogy a férjemen kívül velünk jön a négyéves kisfiúnk is. Meglepetésemre határozott nem volt a válasz, merthogy az egészségügyisek, akik a felvételeket készítik és magyarázzák, megtiltják a rendelőt üzemeltetőnek, hogy a gyerekek bemehessenek. Férj jöhet, mert ő – gondolom – nem annyira fertőző, de a kisgyerek egy gócpont. Hiába érveltem, kértem, nem. Nem értették, hogy mit nem értek, de ezzel én is így voltam.

Vissza is mondtam az egészet. Egyrészt nem volt kire bízni a nagyfiút, másrészt ő is a család része, akit szerettünk volna bevonni ebbe az élménybe.

Még úgysem engedték be, hogy azt mondtam, oké, akkor csak a gyerek jön be, az apjuk pedig kint marad. Mindezért 20–25 ezer forintot kértek volna el.

A lényegét nem értem az egésznek. Vagy együtt, vagy sehogy. Elfogadtuk, hogy ez van. Nemsokára találkozunk „élőben”.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás