RETRO RÁDIÓ

Árva szülők angyalai





Amikor egy gyermek meghal, azt mondják, angyal lesz belőle. De vajon a tovább élni kénytelen árva szülők számára mi ad feloldozást? Hogyan lehet elfogadni az elfogadhatatlant?



Megosztás
Szerző: Urmai Gabriella
Létrehozva: 2020.11.01.
gyász

Árva szülőnek lenni az egyik legnagyobb próbatétel, aminek a végén nincs jutalom. A halál feladja a leckét az itt maradóknak. Csupán a remény marad, hogy egyszer eljön a gyógyulás.

Amikor egy gyermek hal meg, a halhatatlanság az, amit a szülő elveszít (Fotó: Pixabay)

Van, aki nem kapott esélyt. Vagy várt gyermekből lett spontán angyal, mert az édesanyja elvetélt, vagy a szülei döntöttek amellett, hogy valamilyen okból megszakítják a várandósságot. Aztán ott vannak azok a babák, akik csupán néhány órát élhettek. A kisgyermek, vagy a kamasz elveszítésének fájdalmára sincs gyógyír.

Amikor a gyermekünk meghal, úgy érezzük, vele együtt a jövőnk is elveszett. Rémisztő a bánat mélysége, és bár az agy tudja, hogy csak a szabadjára engedett gyász képes feloldódni, a szívben megfagy a szeretet. Pedig aminek gátat vetünk, amit lecsitítunk, az soha nem ér véget. Muszáj alámerülni a fájdalomba ahhoz, hogy egyszer képesek legyünk kiemelkedni onnan.

Az élet ugyanis kíméletlenül megy tovább. Akármennyi gyermekünk születik is, akármennyire is szeretjük a már meglévőket, egyik sem fogja pótolni az elveszítettet. Felfoghatatlan, ha egy gyermek meghal. Nem lehet elfogadni! Nem lehet elfelejteni! Csak túlélni lehet. Túlélni és emlékezni. Túlélni, emlékezni és gyógyulni.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás