A tényfeltáró exkluzív interjúban Wladár Sándor saját, sajgó versenyzői emlékeiről is mesél és az edzői munkát nehezítő prognózisát is megosztja a műsorvezetővel, Csisztu Zsuzsával. Ez a Jobbfeslő: pipa, a Mandiner Sport vitapodcastja. A Turi-jelentés, a Gyárfás-féle irányítás eredménykényszere, a Széchy-korszak visszaélései is szóba kerülnek, és az is, milyen eszközei vannak a Magyar Úszó Szövetségnek a Szilágyi Liliána-ügyben.

Wladár Sándor karcos őszinteséggel válaszolt a kérdésekre (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

A Cseh László kontra Turi üggyel kapcsolatban elárulta az elnök, hogy az ő vezetése alatt szigorúbban fogják venni az ilyen esetek kivizsgálását és büntetését.

A prevenció a lényeg, a büntetés. Ha kiderül egy edzőről, hogy elkövette és ez bizonyosságot nyer, akkor aki valóban 2017 óta elkövetett ilyet, az kapjon örökös eltiltást, mint a doppingban, akár egy komolyabb testi bántalmazás esetén, ha valaki szándékosan csinálja, azt tiltsuk el” – szögezte le a műsorban Wladár Sándor.

A podcast során szóba került a Szilágyi Liliána-ügy is. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az olimpiai úszó a nyilvánosság elé tárta, hogy az édesapja bántalmazásának áldozata, és nyílt üzengetésbe fogtak egymás ellen.

Szilágyi Liliána vallomása megosztotta az embereket (Fotó: Facebook)

Ezzel az üggyel kapcsolatban is kifejtette a véleményét Wladár Sándor:

Derült égből villámcsapásként ért. Ő érzett szerintem egy rést a pajzson, és úgy gondolta, hogy most kell ezzel kiállni. Nem tudom, hogy jó-e ez, de azt talán elmondhatom, hogy ez egy családi belügy, egy nagyon szomorú, nagyon mélyre nyúló eset, ha igaz, amit a Lilu elmondott” – mondta el az egykori olimpikon.

Ha kíváncsiak vagytok a teljes adásra, azt itt tudjátok meghallgatni: