Európa-bajnoki címvédőként, olimpiai bronzérmesként vág neki kedden (Magyarország–Montenegró, 21.00, tv: M4 Sport) férfi vízilabda-válogatottunk a budapesti világbajnokságnak. A cél az éremszerzés – egy ezüst a 2017-es, szintén hazai vb-szereplés megismétlését, az arany a negyedik vb-címet jelentené.

Jansik Szilárd szerint a pólóválogatott kész a rajtra

Jansik Szilárd szerint a pólóválogatott kész a rajtra
Fotó: Nemzeti Sport

Märcz Tamásnak öt éve éppen az előző budapesti vizes vébé jelentette az első nagy feladatot szövetségi kapitányként. Az akkori második hely után már hazai Európa-bajnoki győzelemre vezette csapatát – most itt az alkalom a világbajnokságon is csúcsra érni Budapesten.

Készek a rajtra

Minden adva van ahhoz, hogy történelmet írjunk Budapesten.

„Készen állunk a rajtra, nagyon motiváltak vagyunk és izgatottan várjuk a Montenegró elleni nyitányt”

– idézte a kezdés előtt a Nemzeti Sport az FTC alapemberét, Jansik Szilárdot, aki a nagy világversenyek közül már csak vb-n nem nyert érmet a válogatott tagjaként.

Irány a Hajós!

A női és férfi vízilabdatornának a margitszigeti Hajós Uszoda mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont.

A budapesti találkozókat – elkerülendő az ütközést az úszóviadalokkal – 19.30-tól rendezik, a magyar válogatottak mindig 21.00-tól játszanak.

Kötelező a továbbjutás

Pólóválogatottunk további ellenfelei az A csoportban: Brazília (csütörtök, 21.00), Georgia (szombat, 21.00).

Ha a Märcz-csapat a papírformának megfelelően bejut a nyolc közé, akkor ott már nehéz dolga lesz. Valószínűleg a címvédő olaszokkal vagy a spanyolokkal játszik majd.

Visszavághatnak a lányok

Az olimpiai és Eb-bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott már megkezdte a szereplését a budapesti vizes vébén. Bíró Attila csapata lapzártánk után Kolumbiával játszott; legközelebb holnap az olasz, majd pénteken a kanadai válogatott lesz a mieink ellenfele. A 2017-es, ugyancsak hazai rendezésű világbajnokságon meglepetésre éppen utóbbi ejtette ki a magyarokat a negyeddöntőben.